1515

Nordenbörser: Uppåt i grannländerna<br />

I avsaknad av ett sänke som H&M, som fick Stockholmsbörsen på fall på onsdagen, steg de nordiska börserna på torsdagen i likhet med de ledande handelsplatserna i Europa.

Hopp om kinesiska stimulansåtgärder efter fem månader i rad med sjunkande vinster i industribolag gav viss näring åt investerarnas riskvilja, liksom i större delen av Kontinentaleuropa. Den cykliska Helsingforsbörsen steg mest i Norden medan den mer defensivt präglade danska börsen stängde oförändrat.

Strax före 17.30 meddelade Spanien att landets budget antagits. Fokus sägs ligga på sparåtgärder snarare än skattehöjningar. Marknadens reaktion på meddelandet var att gå ned något.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, stängde upp 0,6 procent på 1.045,8.

OBX-index i Oslo steg 0,4 procent, med onsdagens jumbo Frontline i topp på plus 2,7 procent. Även laxbolaget Marine Harvest steg 0,7 procent. I botten på Osloindex fanns Subsea 7, som backade 2,9 procent. Bolaget ska eventuellt ge ut konvertibelobligationer för 700 miljoner dollar.

I Köpenhamn var C25 marginellt, 0,01 procent upp. Indextunga Novo Nordisk backade visserligen, men tungviktare i form av Nordea och Danske Bank steg båda efter onsdagens mer bistra klimat för europeiska banker och hjälpte indexet över nollstrecket.

På finska H25-index, som steg 0,8 procent, var raffinaderiet Nynäs ena ägare Neste Oil i topp på plus 3,6 procent. Nokia gick också starkt och steg 2,7 procent.


Innehåll från RCO SecurityAnnons

RCO har nyckeln till framtidens lås

Madeleine Wettergren, försäljningschef region norr, och Alexandra Thedeby, kommersiell produktchef på RCO.
Madeleine Wettergren, försäljningschef region norr, och Alexandra Thedeby, kommersiell produktchef på RCO.

Att låsa och låsa upp dörrar är ett behov som alltid kommer kvarstå, men i takt med förändrade beteenden ändras sättet vi gör det på. Därför ser RCO, med sitt framtidssäkra passersystem, till att möta våra grundläggande behov av säkerhet på ett mer kundanpassat och användarvänligt sätt.

Koder, brickor, appar eller fysiska nycklar – alternativen för att låsa upp en dörr är många. Syftet är dock detsamma; att vi ska känna oss trygga där vi bor, arbetar eller tillbringar en stor del av vår tid. 

De här behoven möter RCO dagligen med sina tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. De erbjuder hårdvarulösningar för passer och larmsystem, tillsammans med programvaran som behövs för att bygga upp och administrera ett system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter. Deras tjänster används hos allt från bostadsrättsföreningar till sjukvård och kommun. 

– Vi säljer våra lösningar via återförsäljare, som vi har ett väldigt nära samarbete med.  Tillsammans möter vi kundernas behov med produkter och installationer som håller i det långa loppet, säger Madeleine Wettergren, försäljningschef region norr, på RCO. 

Ett säkert men tillgängligt samhälle  

RCO möter kraven på säkerhet på både den personliga och administrativa nivån. Det handlar om att göra livet enklare och tryggare för människorna som befinner sig i byggnaden och skydda verksamheten från både fysiska och digitala intrång utifrån. 

– Samtidigt som vi vill skapa ett säkert samhälle måste det också vara tillgängligt. Dagens digitala beteenden kräver flexibilitet, säger Alexandra Thedeby, kommersiell produktchef på RCO. 

– Behöver man tillträde till flera byggnader, till exempel som fastighetsförvaltare, är det opraktiskt med en drös fysiska nycklar. Vi behöver på ett enkelt och säkert sätt skapa tillträde. Här är vårt system en möjliggörare, säger Madeleine Wettergren. 

Nästa generations mjukvara under utveckling 

Redan i dag har RCO ett flexibelt och skalbart system som gör det möjligt att koppla på olika typer av lösningar och tjänster vid behov. Nu satsar de på att öka användarvänligheten ytterligare med en molnplattform som gör det lättare för både återförsäljare och kunder att administrera och övervaka tillhörande hårdvaror som till exempel porttelefoner och kortläsare för passage, och på sikt även larm. 

– Genom att investera i vår grundplattform kan du på ett enkelt sätt skala upp eller ner efter behov. Vi vet ju faktiskt inte hur våra behov eller vanor ser ut om tio år därför bygger vi ett framtidssäkert system som är flexibelt och skalbart, avslutar Alexandra Thedeby. 

Om RCO Security AB

RCO Security utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Genom deras närhet till sina kunder skapar de en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Läs mer på www.rco.se 

 

Mer från RCO Security

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?