Hoppa till innehållet

Annons

Sobi rusar på testresultat

Läkemedelsbolaget Sobis aktie rusar över 40 procent på onsdagseftermiddagen efter att bolaget redovisat positiva forskningsresultat. Den som kan glädjas mest åt uppgången är Wallenbergarnas maktbolag Investor som äger över 40 procent av Sobi. På bara en timme blev deras innehav värt en miljard kronor mer.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från BenifyAnnons

Så kan tydliga förmåner lindra ekonomisk stress

Jessica Ribbestam, Chief People Officer på Benify.
Jessica Ribbestam, Chief People Officer på Benify.

Genom att enkelt hantera och erbjuda personalförmåner ökar arbetsglädjen, engagemanget och välmåendet hos medarbetarna.

– Det här är ett sätt att behålla och rekrytera talang, säger Jessica Ribbestam, Chief Officer People & Culture på Benify. 

En nöjd medarbetare är också en engagerad medarbetare som ofta stannar kvar längre på arbetsplatsen. Dessutom kan medarbetaren, medvetet eller omedvetet, fungera som en ambassadör som talar väl om företaget och därmed lockar andra att söka sig dit.

Utöver lön kan olika typer av anställningsförmåner påverka medarbetarens jobbtillfredsställelse, balansen mellan arbete och fritid och den allmänna livskvaliteten. Det sänker på sikt företagets kostnader.

Benify erbjuder en lösning som enkelt kan hantera och erbjuda personalförmåner inom en organisation.

– Medarbetarna är den viktigaste tillgången och vill man göra någonting för att de ska känna sitt eget värde kan vår plattform hjälpa till, säger Jessica Ribbestam.

Benifys rapport visar trender inom förmåner

Benify släppte nyligen sin senaste upplaga av rapporten Framtidens arbetsgivare: En arbetsplats i förändring. Där presenteras resultatet från undersökningen Förmånskollen där 15 885 medarbetare och 216 personer från HR-avdelningar i privat och offentlig sektor i 14 olika branscher har fått svara på frågor som rör arbetsplatsen, förmåner och arbetslivet i övrigt.

Svaren visar bland annat att jämfört med rapporten från 2022 så har arbetstid och ledighet, som exempelvis flexibla arbetstider, gått om pension som den viktigaste förmånen. 

Work-life balance, med förmåner som exempelvis rabatter på hushållsnära tjänster, tar ett stort hopp upp från plats tio förra året till att bli rankad som den femte viktigaste förmånen år 2023. 

Men svaren varierar också utifrån ålder. Bland äldre är pensionsförmåner viktigare än för de yngre, som rankar friskvård på första plats.

Benifys lösning kan underlätta i svåra tider

Sverige genomgår just nu en tuff ekonomisk period, med höga räntor och energipriser, och hög inflation. Rapporten visar hur arbetsgivare kan använda sig av förmåner för att minska medarbetarnas ekonomiska stress.

– Med ett tydligt och synligt utbud av förmåner kan en arbetsgivarna visa hur de kan stötta medarbetarna ekonomisk med mer än bara lönen, säger hon. 

Här är förmåner och rabatter på allt från matkassar till elabonnemang och försäkringar, men också hyrbilar, biobiljetter och tjänstepension, några konkreta sätt att hjälpa medarbetarna.

– På detta sätt kan en arbetsgivare visa att man inte duckar för omvärldens påverkan på varken arbetsliv eller privatliv, säger Jessica Ribbestam.

Med tjänsten från Benify samlas alla förmåner på ett och samma ställe. För ett företag blir det lättare och mer kostnadseffektivt att administrera och erbjuda dessa förmåner som Benify har förhandlat fram från olika leverantörer, jämfört med om varje organisation hade gjort det på egen hand.

Ladda ner och läs rapporten från Benify här. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Benify och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera