ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Asienbörserna: Verkstad i botten

  • Foto: Itsuo Inouye / Scanpix
Börserna i Asien uppvisade negativa rörelser på onsdagen, bland annat gick verkstad svagt, sedan USA-börserna successivt tappat mark under tisdagskvällen. I Japan handlas ett flertal bolag utan rätt till utdelning.

"Marknaden lyfter på bra amerikansk data, men ger ganska snabbt upp rallyt på väldigt lite i nyhetsväg", konstaterade valutastrategerna på Société Générale i ett marknadsbrev.

Klockan 7.50 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,8 procent ned, framför allt tyngt av verkstadssektorn.

I Japan var Topix och Nikkei båda kring 2 procent ned. Drygt 900 japanska bolag handlas för första dagen utan rätt till utdelning på onsdagen. NTN Corp föll nära 8 procent tyngt, utöver avskiljd utdelning, av en sänkt rekommendation från analyshuset CLSA. USA-beroende Funai Electric tappade vidare runt 2 procent i det sämre sentimentet.

Anläggningsmaskinstillverkaren Komatsu fortsatte nedåt 2,6 procent på onsdagen. Hitachi Construction Machinery var vidare 2,4 procent lägre. Caterpillar stängde dryga 4 procent ned i USA efter bolagets presentation på måndagskvällen där det sänkte utsikterna för 2015 samt allmänt haft ett budskap åt det negativa hållet i samband med föredraget. Sektorkollegan Joy Global föll vidare dryga 5 procent i tisdagens amerikanska handelssession.

Hang Seng-indexet var 0,8 procent ned i Hongkong. BYD, tillverkare av mobilbatterier, retirerade dryga 8 procent sedan CLSA skurit ned dess riktkurs med 94 procent. Analyshuset motiverade sänkningen med minskande marknad för mobiltelefonkomponenter och laddningsbara batterier. Börserna i Shanghai och Shenzhen tappade 0,8 respektive 1,8 procent.

Australiska S&P/ASX 200-indexet var 0,3 procent lägre med råvarubolag och teknologi i botten bland sektorerna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies