Annons

Asienbörserna: Verkstad i botten<br />

Börserna i Asien uppvisade negativa rörelser på onsdagen, bland annat gick verkstad svagt, sedan USA-börserna successivt tappat mark under tisdagskvällen. I Japan handlas ett flertal bolag utan rätt till utdelning.
Foto:Itsuo Inouye / Scanpix

"Marknaden lyfter på bra amerikansk data, men ger ganska snabbt upp rallyt på väldigt lite i nyhetsväg", konstaterade valutastrategerna på Société Générale i ett marknadsbrev.

Klockan 7.50 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,8 procent ned, framför allt tyngt av verkstadssektorn.

I Japan var Topix och Nikkei båda kring 2 procent ned. Drygt 900 japanska bolag handlas för första dagen utan rätt till utdelning på onsdagen. NTN Corp föll nära 8 procent tyngt, utöver avskiljd utdelning, av en sänkt rekommendation från analyshuset CLSA. USA-beroende Funai Electric tappade vidare runt 2 procent i det sämre sentimentet.

Anläggningsmaskinstillverkaren Komatsu fortsatte nedåt 2,6 procent på onsdagen. Hitachi Construction Machinery var vidare 2,4 procent lägre. Caterpillar stängde dryga 4 procent ned i USA efter bolagets presentation på måndagskvällen där det sänkte utsikterna för 2015 samt allmänt haft ett budskap åt det negativa hållet i samband med föredraget. Sektorkollegan Joy Global föll vidare dryga 5 procent i tisdagens amerikanska handelssession.

Hang Seng-indexet var 0,8 procent ned i Hongkong. BYD, tillverkare av mobilbatterier, retirerade dryga 8 procent sedan CLSA skurit ned dess riktkurs med 94 procent. Analyshuset motiverade sänkningen med minskande marknad för mobiltelefonkomponenter och laddningsbara batterier. Börserna i Shanghai och Shenzhen tappade 0,8 respektive 1,8 procent.

Australiska S&P/ASX 200-indexet var 0,3 procent lägre med råvarubolag och teknologi i botten bland sektorerna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera