Det blev ingen femte seger av fem möjliga för kritikerfavoriten "Mad Men". När Emmygalan gick av stapeln natten till måndagen svensk tid var det i stället spiondramat "Homeland" som tog hem det åtråvärda priset bästa dramaserie.
TT
Text
Foto:Matt Sayles / Scanpix
Artikeln är en del av vårt låsta innehåll. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.
Ta del av villkoren
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev
Betala som
Betalsätt
Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Dagens industri är en del av Bonnier News.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.
Innehåll från MindlerAnnons
Ledarskapsutveckling är en god investering
Psykisk ohälsa är en del av livet, och därför också en del av arbetslivet. En kostsam del av arbetslivet. Med förebyggande stöd till medarbetare och utbildning i hållbart ledarskap för chefer och ledare kan företaget minska både kostnaderna och lidandet för den enskilda medarbetaren.
Mindler startade 2018 med syfte att göra psykologisk vård mer jämlik och tillgänglig inom primärvården. Behovet av en företagslösning blev tydligt under pandemin, när flera företag kontaktade Mindler för att få hjälp med psykisk ohälsa hos personalen. Idag hjälper Mindler allt från små verksamheter till stora organisationer att skapa en mer välmående arbetsplats.
En kombination av individuella och organisatoriska insatser
Med Mindlers företagslösning kan medarbetarna träffa en psykolog via videosamtal och arbeta på egen hand med internetbaserad KBT (IKBT) i appen. Det ingår en årlig kartläggning av hur arbetsplatsen och medarbetarna mår och utifrån den skapas en handlingsplan för att främja den psykiska hälsan i stort. Utifrån organisationens unika behov erbjuder Mindler föreläsningar, workshops, coachning och ledarskapsutveckling.
Ledarskapet är avgörande
De flesta vet hur viktigt ledarskapet är för att vi ska må bra på jobbet. En del ledare har en naturlig förmåga att skapa trygghet och engagemang hos sina medarbetare, men de flesta behöver hjälp att utvecklas i sin ledarroll.
- En bra ledare skapar psykologisk trygghet i teamet. Det innebär att medarbetarna har tillit till varandra, att det är högt i tak och okej att misslyckas, berättar Gunilla Sandström Örvén, företagspsykolog på Mindler.
Samtidigt som ledare ska skapa ett tryggt klimat på arbetsplatsen behöver de skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna prestera. De behöver kunna förmedla vilka resultat som förväntas och vilka kompetenser som måste utvecklas. Gunilla Sandström Örvén menar att två viktiga verktyg är tydlig kommunikation och motivation genom positiv förstärkning. Vidare förklarar hon att ledare behöver kunna anpassa ledarstilen efter medarbetarnas förutsättningar och behov.
- Som ledare kan du inte sätta upp ett antal regler och följa dem i alla situationer. Verkligheten är alldeles för komplex för det. För att kunna möta dina medarbetare där de är behöver du ha ett situationsanpassat ledarskap, säger Gunilla Sandström Örvén.
Attityder i fokus
Mindlers ledarskapsutveckling bygger på en väldefinierad och strukturerad metodik där fokus ligger på att kartlägga och analysera attityder. Man använder ett unikt digitalt system med hög tillförlitlighet för att mäta attityder både hos enskilda ledare och grupper av ledare.
- Det är ofta attityder hos ledarna som utgör det största hindret för framgång. Det fina med det är att attityder kan förändras, säger Gunilla Sandström Örvén.