1515

Asienbörser: <br />Konflikt sprider oro<br />

Börserna i Asien uppvisade överlag rörelser nedåt på tisdagen. Bland annat har spänningarna mellan Kina och Japan skapat viss oro.
Foto:Koji Sasahara / Scanpix

Strax före klockan 8 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,2 procent nedåt med verkstad och råvarurelaterat i botten medan de mer defensiva sektorerna energi och telekommunikatörer var enda sektorer på plus.

I Japan var Topix och Nikkei 0,3 procent upp respektive 0,2 procent ned efter att ha hållit stängt på måndagen. Indextunga klädjätten Fast Retailing föll dryga 6 procent, bolaget har tvingats stänga 42 stycken Uniqlo-butiker i Kina på grund av protester i spåren av spänningarna mellan Kina och Japan.

Hang Seng-indexet var oförändrat i Hongkong. Dongfeng Motor Group, partner till en rad japanska biltillverkare, backade dock dryga 5 procent. Metallbolaget Aluminium Corp. Of China retirerade kring 3 procent. Börserna i Shanghai och Shenzhen var 0,5 respektive 0,2 procent lägre.

Australiska S&P/ASX 200-indexet var svagt ned med "Olja & Gas" som svagast presterande sektor.

Marknadstemperatur ca kl 07.50:
MSCI Asia Apex 50 -0,2%
Nikkei 225 -0,2%
Topix Tokyo +0,3%
Hongkong Hang Seng oför
China Shanghai Composite -0,5%
China Shenzhen Composite -0,2%
Australiens S&P/ASX 200 Index -0,1%
Singapores STI -0,3%
Sydkoreas Kospi -0,1%
Taiwans Taiex -0,4%
Indiens BSE Sensex -0,1%


Innehåll från SundbornPendénAnnons

En oberoende och lösningsorienterad partner löser ert behov av modern lager och logistik

Har ni några funderingar gällande hyresavtal, lagerbehov, strategi och möjligheter kopplade till företagets logistikfastigheter? Finns behov av större, fler, nya eller flytt av lokaler på grund av tillväxt eller ändrade behov? Vilka möjligheter som finns kan en lösningsorienterad, oberoende och lyhörd fastighetskonsult svara på. 

Bakom SundbornPendén, mäklare av kommersiella ytor inom lager och logistik, finns en dynamisk duo som kan bilda ett tillitsfullt samarbete. SundbornPendén är med kunden och driver processen att uppgradera hyresavtal för logistikfastigheter från ax till limpa och är duktiga på att få fram exakt vad kunden vill ha. Nyckeln till att framgången sitter i nätverket, som har byggts upp under grundarna Kristian Sundborn och Tomas Pendén gemensamma erfarenhet från många år i branschen. 

– Vi har en unik kombination av kompetens, ambition, teknik och ett starkt nätverk, vilket gett oss ett gott rykte och återkommande kunder. Vi känner de fastighetsägare som är duktiga på att bygga moderna logistiklösningar och vår roll är att hitta en lösning som förhåller sig till rätt produkt, rätt pris och rätt läge för kunden. Vi är oberoende, ser det faktiska behovet, lösningsorienterade och ser hur man kan tänka strategiskt för att bygga en grund för hållbar tillväxt med modern lager och logistik, säger Kristian Sundborn.

Lösningsorienterade och fria från begränsningar

Eftersom SundbornPendén är en oberoende aktör finns inga begränsningar, varken interna eller externa, för att lösa det som kunden behöver. Att kunna presentera hela marknaden är bra för alla delar i affären att byta logistikfastighet.  

– Vi kan anta en större komplexitet är vad de stora bolagen kan. Det som skiljer oss är att vi inte behöver ta hänsyn till olika interna avdelningar och vi hanterar komplexa affärer med en unik effektivitet och transparens gentemot alla inblandade aktörer, säger Tomas Pendén.

Fyra nyckelpunkter där SundbornPendén tidseffektivt hjälper kunden från ax till limpa:
1. Interndialog, fastställande av kravspec, markletning - cirka 1 månad.
2. Val av samarbetspartner/fastighetsägare - cirka 1 månad.
3. Signatur och avtalsförhandling - cirka 1–2 månader beroende på kundens interna processer.
4. Signering av bygglov, markberedning, byggnation - cirka 12–18 månader där vi är med från ax till limpa.

Om SundbornPendén
SundbornPendén har arbetat med logistikfastigheter i 20 år, spetskompetens – ser till att varuägaren, hyresgästen som vill bygga sitt lager om minst 20 000 kvm går i mål inom sin tidsram, exempelvis 2 år.

sundbornpenden.se

Läs mer på vår LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SundbornPendén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?