1515

Asienbörser: Blandade rörelser<br />

Börserna i Asien uppvisade blandade rörelser på måndagen medan Japan höll stängt. Fastighetsutvecklare tyngde Kinabörserna.

Kring klockan 7.40 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,2 procent upp med sektorerna olja och gas samt verkstad i topp.

Hang Seng-indexet steg 0,3 procent i Hongkong. Fastighetsutvecklarna China Resources Land och Sino Land tappade däremot 3,9 respektive 2,2 procent. Hongkong har fört fram ytterligare åtgärder i syfte att stävja husprisutvecklingen i staden, enligt Bloomberg News.

Fastlandskinas största fastighetsutvecklare Poly Real Estate och China Vanke föll runt 6 respektive knappa 4 procent. Inför tisdagens officiella kinesiska husprisdata för augusti visade veckodata från CEBM att huspriserna i landet föll nära 5 procent under föregående vecka.

Från kinesiskt håll sade vidare Industrial Banks chefekonom Lu Zhengwei till den officiella nyhetsbyrån Xinhua att den kinesiska centralbanken kan komma att behöva bli försiktigare med nya lättnader. Den amerikanska centralbanken Feds åtgärder väntas nämligen höja inflationstrycket i Kina. Börserna i Shanghai och Shenzhen var 1,1 respektive 1,6 procent lägre.

Som lök på laxen har spänningarna mellan Kina och Japan ökat rörande rättigheter till ett antal öar i det östkinesiska havet. Ett bolag som kommer drabbas negativt av motsättningarna är Guangzhou Automobile Group, skrev Haitong Securities i en analys enligt Bloomberg News. Bolaget som samverkar med en rad japanska biltillverkare, bland annat Toyota, retirerade dryga 5 procent på måndagen.

Australiska S&P/ASX 200-indexet var 0,5 procent högre med råvarurelaterade sektorer i topp.

Marknadstemperatur 07:40
MSCI Asia Apex 50 0,20%
Nikkei 225 stängt
Topix Tokyo stängt
Hongkong Hang Seng 0,30%
China Shanghai Composite -1,10%
China Shenzhen Composite -1,60%
Australiens S&P/ASX 200 Index 0,50%
Singapores STI 0,20%
Sydkoreas Kospi -0,20%
Taiwans Taiex 0,30%
Indiens BSE Sensex 0,80%


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?