Hoppa till innehållet

Annons

Europabörser: Flygbranschen torsdagens sänke

De ledande europeiska handelsplatserna var generellt ned på torsdagen, med undantag för Londonbörsen, där FTSE 100 steg 0,7 procent efter att ha sjunkit på onsdagen tvärtemot övriga Europa.

Bland de europeiska storbolagsindexen stängde Euro Stoxx 50 ned 0,8 procent och det bredare Bloomberg 500 tappade 0,2 procent. Finans- och industribolag var i botten på det bredare indexet.

Bland de ledande handelsplatserna var alltså London upp medan DAX i Tyskland sjönk 0,5 procent och CAC40 i Paris sjönk 1,1 procent.

Rolls-Royce gick starkast i London med en uppgång på 3,3 procent under en dag där flyg- och försvarsbolag stod i fokus. Mest riktades intresset mot BAE och EADS och deras fusionsplaner. Barclays råder i en analys investerarna att minska sina innehav i de båda bolagen på kort sikt, och EADS tappade 10,2 procent på Parisbörsen. BAE följde däremot upp onsdagens kraftiga kursuppgång med att stiga ytterligare 2,1 procent.

På makrofronten kom två tyska prognosinstitut in med BNP-prognoser på måttliga 0,8 respektive 0,9 procent för 2012.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera