1515

USA-börser: Svagt uppåt efter ESM-ja<br />

USA-börserna startade på klara uppgångar på onsdagen efter det tyska ESM-godkännandet tidigare under dagen. Optimismen mattades dock av, och klockan 16.45 befann sig storbolagsindexet under en kort period under nollstrecket.

Så småningom tilltog dock investerarnas humör, enligt Bloomberg News efter uppgifter om att Frankrike utövar påtryckningar på Spanien för att söka nödhjälp från den nyss godkända stödfonden.

Dow Jones Industrial Average befann sig vid klockan 18.00 på plus 0,2 procent och nivån 13.350,7, medan S&P 500 var upp lika mycket till nivån 1.436. Nasdaq Composite var också upp 0,2 procent.

Den tyska författningsdomstolen godkände alltså stödfonden på onsdagsförmiddagen, men med vissa förbehåll. Framför allt sätts ett tak på 190 miljarder euro för hur stort det tyska åtagandet till fonden får bli.

"Detta avlägsnar ännu något som potentiellt skulle kunna vara negativt. Europeerna gör enorma framsteg", sade John Manley, chefsaktiestrateg vid Wells Fargo Advantage Funds i New York, till Bloomberg News om Tysklands villkorade godkännande av den europeiska stödfonden ESM.

Sektorsvis var telekombolag och olje- och gasbolag starkast på det breda indexet, medan tre sektorer skrevs i rött: råvarubolag, konsumentvaror och kraftbolag. Sämst gick energidryckbolaget Monster som backade 6,4 procent efter uppgifter om annalkande hårdare lagstiftning för energidrycker i USA.


Innehåll från EntrustAnnons

Enhetlig kryptering blir ett viktigt strategiskt verktyg för att skydda data i molnet

Vi hanterar fler känsliga datamängder digitalt som en följd av de stora satsningar vi ser på IoT och molnet. Att skydda data, uppkopplade enheter och 5G-nätverk och säkerställa identiteter blir en allt viktigare uppgift för IT-avdelningarna.

Idag, mer än någonsin, kräver människor sömlösa, säkra upplevelser, oavsett om de korsar gränser, gör ett köp, använder offentliga nätverkstjänster eller loggar in på företagsnätverk. 

– Ett stort problem idag är att många företag fortfarandet inte har en enhetlig kryptering för all den data som hanteras digitalt. Många har längs med den digitala resan skaffat sig isolerade öar av olika krypteringslösningar, säger John Grimm, VP för strategi- och affärsutveckling.

Större behov av krypto-as-a-service

Att inte ha en enhetlig infrastruktur för kryptering kan bli både kostsamt och riskfyllt. Kostsamt, för det krävs fler som hanterar de olika lösningarna, och riskfyllt, då kompetens om kod och nyckelhantering kan försvinna när medarbetare lämnar företaget. 

– I genomsnitt har företag idag 8 – 10 olika krypteringslösningar som ska hanteras. Vad vi nu ser är att det finns ett allt större behov av krypto-as-a-service, att man bygger en infrastruktur med enhetlig krypteringshantering, som följer policys och regelverk, för att skapa ökad säkerhet, berättar John Grimm. 

Tre stora fördelar med en enhetlig lösning är att det är en kostnadsbesparing, minskar riskerna för misstag och att det gör det enklare att skala upp nya tjänster.  

Global Encryption Trends Study 2021

Entrust, som har lång erfarenhet av att hjälpa företag och offentlig sektor globalt att implementera helhetslösningar inom kryptering, digital identifiering och validering, gör också en årlig undersökning ihop med Ponemon Institute. I årets ”Global Encryption Trends Study 2021” sticker Sverige ut inom vissa områden.

– Globalt fanns det många olika anledningar till att man krypterar och vilka data man skyddar, medan det var väldigt tydligt att svenska företag gör det för att skydda sin Intellectual Property, IP. Jag tror att det har att göra med att vi har varit otroligt snabba med både outsourcing och uppkoppling till molnet och det har gett oss en större medvetenhet om vikten av att skydda den data man skickar i väg, förklarar Dick Jacobsson, Försäljningsdirektör för norra Europa och Centraleuropa.

I undersökningen var en av frågorna vilka krypteringsnycklar som var svårast att hantera. 

– Här stack Sverige också ut då man upplever fler problem med signeringsnycklar än andra länder, vilket troligtvis har med regulatoriska krav och att fler krypteringsprocesser görs. I ett globalt perspektiv visar årets undersökning bland annat att så många som 50 procent av de tillfrågade företagen har en övergripande krypteringsplan eller strategi som tillämpas konsekvent i hela företaget, att jämföra med 2015 då bara 37 procent hade det. Vi ser också en stadig ökning av krypteringslösningar inom alla industrisektorer, de största ökningarna sker inom techindustrin, transport och vård & läkemedel, avslutar Dick Jacobsson.

Om Entrust

Entrust håller världen i rörelse på ett säkert sätt genom att möjliggöra betrodda identiteter, betalningar och dataskydd. Entrust erbjuder en oöverträffad bredd av digital säkerhet och lösningar för utfärdande av autentiseringsuppgifter i själva hjärtat av alla dessa interaktioner. Med mer än 2 500 kollegor, ett nätverk av globala partners och kunder i över 150 länder är det inte konstigt att världens mest betrodda organisationer litar på oss.

The Encryption Trends Study Report 

Läs mer om Entrust 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Entrust och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?