Annons

USA-börser: Rapporter driver på<br />

USA-börserna öppnade veckans handel med stigande kurser på måndagen, stödda bland annat av starka bolagsrapporter.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 18.00 upp 0,6 procent till 13.170 medan Nasdaq Composite steg 0,9 procent till 2.995. Det bredare S&P 500 steg 0,5 procent till 1.398. Omsättningen uppgick till 230 miljoner aktier på New York Stock Exchange och till 810 miljoner aktier på Nasdaq- börsen.

Runt 73 procent av rapporterande bolag på S&P 500 har slagit de förväntade resultaten för det andra kvartalet, enligt Bloomberg News.

Ett av dessa var konsultbolaget Coignizant Tecnology som steg med 11,5 procent sedan det rapporterat ett resultat och en försäljning som var över analytikernas förväntningar.

Bland sektorerna inom Dow Jones var råvaror i topp, och Alcoa och DuPont steg med 1,4 respektive 1,7 procent.

Börserna hade också fredagens starka jobbrapport i ryggen, som visade att sysselsättningen i USA ökade med mer än väntat under juli.

"Vi hade haft en bra rapportperiod och positiv data förra veckan. Helgen bjöd inte på några smärtsamma nyheter från Europa och det finns nu förväntningar på att ECB ska köpa obligationer", sade Richard Sichel, chefsinvesterare vid Philadelphia Trust, till Bloomberg News.

Den tyska regeringen meddelade på måndagen att man står bakom ECB-chefen Mario Draghis förslag att köpa obligationer för att få ned lånekostnaderna i Spanien och Italien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?