Den tioåriga svenska statsobligationsräntan stiger 1 punkt till 1,39 procent medan den tyska motsvarigheten är upp 1 punkt till 1,39 procent.
Spanska och italienska statsobligationsräntor fortsätter samtidigt nedåt, i framför allt kortare löptider, i väntan på besked om länderna kommer att vända sig till Europas stödfonder med begäran om obligationsköp. Detta skulle i sin tur öppna för att ECB kan intervenera i ländernas obligationsmarknader.
Strax efter klockan 11 handlas den spanska tioårsräntan till 6,74 procent, 10 punkter ned från fredagen, medan den italienska tioårsräntan sjunker 4 punkter till 6,00 procent. Den spanska tvåårsräntan faller 43 punkter till 3,52 procent och har därmed rasat halverats från en topp på 7,15 procent för knappt två veckor sedan.
"Man får säga att det finns kvar många källor till volatilitet och risk under de kommande månaderna, men om vi kan komma till ett lägre där ECB aggressivt köper obligationer kommer det att ge Europa mer tid att försöka hitta ett tillväxtmirakel", skriver Jim Reid, strateg vid Deutsche Bank, i ett marknadsbrev som citeras av Bloomberg News.
Beskeden från Spanien och Italien är än så länge att de inväntar närmare detaljer från ECB om obligationsköpen. Av kommentarerna att döma verkar dock Spanien mer öppna för att vända sig till stödfonderna än Italien.
Enligt den italienska dagstidningen La Repubblica pressar Frankrikes president, Francois Hollande, Italien och Spanien att söka stöd från stödfonderna. Detta för att dämpa risken för att marknadsspekulationerna ska sprida sig till den franska obligationsmarknaden.
Enligt tidningens källor ska dock Italiens premiärminister Mario Monti inte gilla tanken på att ansöka om stöd, och han kan komma att diskutera frågan med ECB-chefen Mario Draghi på måndagen.
Efter ett par veckor där svensk makrostatistik överraskat positivt kom tjänsteproduktionen för juni in på den svagare sidan. Jämfört med i maj sjönk produktionen med 0,2 procent och i årstakt steg den 1,1 procent, vilket innebär en nedväxling från 1,9 procent i maj.
Under det andra kvartalet ökade tjänsteproduktionen med 0,7 procent i årstakt, vilket kan jämföras med SCB:s snabberäknade BNP-statistik, där ökade produktionen i de tjänsteproducerande branscherna ökade 3,0 procent jämfört med andra kvartalet 2011.
"Vi blir förbryllade av dagens statistik. SCB verkar ha haft en del information om juni när de beräknade BNP för det andra kvartalet och givet det väldigt starka utfallet hade vi väntat oss att produktionssiffrorna för juni skulle ha varit mycket högre. Månadsstatistiken går helt enkelt inte ihop med BNP-statistiken för det andra kvartalet", skriver Torbjörn Isaksson, chefanalytiker vid Nordea, i ett marknadsbrev.
Han skriver vidare att det finns två alternativa förklaringar: Antingen är månadsstatistiken en dålig indikator för BNP eller så finns en betydande risk för revideringar av BNP.
"Vi lutar år det senare. Det har varit skillnader tidigare, men dagens statistik understryker att man bör vara beredd på revideringar av den överraskande och mycket starka BNP-tillväxten det andra kvartalet", skriver Torbjörn Isaksson.
Amerikanska marknadsräntor visar små förändringar och tioårsräntan sjunker 1 punkt till 1,55 procent, jämfört med svensk stängning i fredags. USA-agendan gapar tom på måndagen.
På valutamarknaden har euron handlats rätt stabilt mot dollarn under förmiddagen, vilket innebär en förstärkning till 1,238 från 1,232 vid svensk stängning på fredagen.
Kronan har sedan fredagens svenska stängning försvagats 4 öre mot euron till 8,34 och handlas mer eller mindre oförändrat till 6,74 mot dollarn.