Annons

Nordenbörser: Mest <br />uppåt vid stängning<br />

Börserna i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo var alla upp vid stängning på måndagen, i kontrast till utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Vid klockan 17.25 var det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, dock oförändrat på 1.044.

I Finland steg H25-indexet 1,3 procent, där verkstadsbolag gick starkt. Metso var högst upp på vinnarlistan efter nyheten om att investeringsfonden Cevian Capital ökat innehavet i verkstadskoncernen. Metso-aktien steg med 5,0 procent.

Finnair steg med 1,6 procent sedan bolaget släppt passagerartrafiksiffror för juli, som visade på en uppgång om 5,7 procent, jämfört med samma månad i fjol.

I Danmark ökade Köpenhamnsbörsens C20-index med 0,4 procent. Cykliskt gick starkt inom indexet när FLSmidth och NKT steg med 3,4 respektive 2,8 procent.

På tisdagen lämnar smyckestillverkaren Pandora och Danske Bank sina kvartalsrapporter. Aktierna steg med 3,0 respektive 1,1 procent på måndagen.

I botten av indexet var Novozymes efter en nedgång på 2,4 procent. Credit Suisse har sänkt riktkurs för enzymtillverkaren till 148 från tidigare 168 danska kronor.

Oslobörsens OBX-index noterades 0,4 procent högre, med industri som bästa sektor.

I indexets bottenskikt återfanns Telenor som sjönk med 1,1 procent. En indisk domstol meddelade på måndagen att auktionen av Telenors indiska samriskbolag Uninor tillåts fortsätta.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?