BNP-statistiken för andra kvartalet reviderades som väntat upp till 1,7 procent, från 1,5 procent tidigare, men de underliggande delarna visade en bättre efterfrågan än väntat. Real final sales justerades upp från 1,2 procent till 2,0 procent, främst drivet av bättre nettoexport och lägre lager.
RDQ Economics konstaterade dock att den uppreviderade BNP-statistiken inte ändrar bilden av att USA-tillväxten var trög under kvartalet, och de som argumenterar för att Fed ska sjösätta QE3 lär inte ändra uppfattning baserat på BNP-data.
Antalet kontrakterade husköp steg 2,4 procent i juli, väntat +1,0 procent, och nådde därmed den högsta nivån sedan början av 2010, då skattelättnader för bostadsköpare gav extra stöd till försäljningen.
David Hensley, ekonom på JP Morgan, noterar att antalet kontrakterade husköp nu ligger 15 procent över förra årets nivå, och även om utvecklingen har varit ryckig så tyder den på en kommande ökning i statistiken över försäljningen av befintliga bostäder.
Federal Reserves regionala konjunkturbarometer, Beige Book, rapporterade om en fortsatt "gradvis" tillväxt i USA-ekonomin i juli och början av augusti. Förbättringar på bostadsmarknaden och i detaljhandeln hjälpte till att uppväga för en svagare utveckling i tillverkningsindustrin.
Onsdagens rapporter fick dock begränsat genomslag på en avvaktande amerikansk räntemarknad, och finansdepartementet hade inga problem att sälja femåriga statsobligationer för 35 miljarder dollar. Obligationerna såldes till en ränta på 0,708 procent, lägre än de 0,712 procent som prognoserna pekade mot inför auktionen. Bid/cover-graden blev 2,91, i linje med genomsnittet vid de tio senaste motsvarande auktionerna.
"När allt kommer omkring väntar marknaden på Bernanke", sade Adrian Miller, räntestrateg vid GMP Securities, till Bloomberg News, och syftade på Fedchefens anförande vid Fedsymposiet i Jackson Hole på fredag.
På eftermiddagens USA-agenda märks i första hand data över privatinkomster och konsumtion i juli samt veckostatistik över nyanmälda arbetssökande förra veckan, båda publiceras klockan 14.30.
Enligt Bloomberg News enkäter väntas inkomsterna ha stigit 0,3 procent i juli samtidigt som konsumtionen väntas ha stigit 0,5 procent. Index för kärn-inflationstakten (core PCE) väntas vidare ha sjunkit till 1,7 procent i juli från 1,8 procent i juni. Antalet nyanmälda arbetssökande väntas ha sjunkit till 370.000 förra veckan, från 372.000 veckan före.
Under eftermiddagen väntas också augustiutfall för försäljningen i de stora amerikanska detaljhandelskedjorna.
De asiatiska marknaderna inledde torsdagens handel i en vikande tendens, en svag detaljhandelsrapport från Japan och ökad tveksamhet om huruvida Fedchefen kommer att annonsera nya stimulansåtgärder på fredagen bidrog till att sänka humöret på de flesta marknader i Asien.
"Investerare som räknar med att Bernanke ska leverera ett tydligt åtagande om QE3 kan komma att bli besvikna, vilket kan utlösa någon slags sell-off i så kallade risktillgångar", sade Mikio Kumada, globalstrateg vid LGT Capital Management i Singapore till Bloomberg News.
Japans detaljhandelsförsäljning sjönk 1,5 procent i juli jämfört med juni, mer än väntade -0,5 procent
Japanska och amerikanska statspappersräntor noterar blygsamma nedgångar i Asienhandeln på torsdagen samtidigt som dollarn noterar försumbara nedgångar mot japanska yen och euron.
Oljepriset fortsätter samtidigt svagt nedåt på torsdagsmorgonen efter uppgifter om att "Isaac" inte orsakat några mer omfattande skador på oljeanläggningarna i Mexikanska gulfen. Isaac nedgraderades till "tropisk storm" på onsdagen när den drog in över kusten. Det rapporteras om omfattande översvämningar och strömavbrott, men hittills inte om några större skador på raffinaderier och plattformar.
På torsdagens Europaagenda riktas blickarna kanske främst mot tysk arbetsmarknadsstatistik för augusti, klockan 9.55, och EU-kommissionens konjunkturbarometer för samma månad, klockan 11.00.
Bloomberg News prognosenkäter pekar mot att antalet arbetslösa i Tyskland steg med 7.000 personer i augusti samtidigt som arbetslöshetsnivån var oförändrad på 6,8 procent. Den samlade konjunkturbarometern för euroområdet väntas ha sjunkit till 87,5 i augusti från 87,9 i juli.
I Sverige publicerar SCB bland annat bytesbalans för andra kvartalet samt lönestatistik för juni klockan 9.30, och klockan 10.00 presenterar ekonomerna på Handelsbanken en ny konjunkturprognos.