På fredagen var marknadens blickar riktade mot den amerikanska jobbrapporten, efter torsdagens starka fokus på ECB.
Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 163.000 personer i juli, vilket var bättre än förväntningarna på en ökning med 100.000.
Sysselsättningen i den privata sektorn överträffade också förväntningarna och ökade med 172.000 personer i juli. Analytiker hade väntat sig en ökning med 110.000.
Samtidigt var dock arbetslösheten högre än väntat och uppgick till 8,3 procent. Förväntningarna låg på 8,2 procent.
Marknaden reagerade positivt på den amerikanska jobbdatan, amerikanska räntor steg, främst i långa löptider och dollarn stärktes mot japanska yen. Initialt efter statistiken stärktes dollarn också mot europeiska valutor, men euron vände därefter upp med stöd av generellt ökad riskaptit.
Vid svensk stängning handlades den amerikanska tioåringen till 1,56 procent, jämfört med 1,50 procent vid torsdagens svenska stängning.
Dollarn handlades till 78:70 mot yenen och 1:232 mot euron, jämfört med 78:21 respektive 1:222 vid torsdagens svenska stängning.
Efter den amerikanska statistiken kretsade spekulationer på marknaden huruvida Fed kommer med nya stimulanser vid nästa möte, som äger rum i september.
Flera analytiker sade att sysselsättningsrapporten kan komma att dämpa förväntningarna på en tredje runda av kvantitativa lättnader från Fed i september, samtidigt som ökningen av arbetslösheten kan hålla uppe förväntningarna på nya stimulanser.
RDQ skrev i ett kundbrev att "den amerikanska jobbrapporten håller frågan öppen huruvida Fed kommer att meddela nya stimulansåtgärder i september".
Vidare skrev de att trots arbetslösheten dämpade synen på arbetsmarknaden, var rapporten var mer positiv än negativ.
Commerzbank skrev i ett kundbrev att "rapporten kommer troligtvis inte avgöra diskussionen om nya stimulansåtgärder från Fed, då den inte är tillräckligt svag för starka anledningar för lättnader, och indikerar heller inte en stark återhämtning".
Annan positiv USA-statistik visade att ISM-index för tjänstesektorn oväntat steg till 52,6 i juli, från 52,1 i juni.
Indexet för affärsaktiviteten steg samtidigt till 57,2 från 51,7. Prisindex steg till 54,9 från 48,9.
Sysselsättningsindex sjönk däremot till 49,3 från 52,3.
RDQ skrev i ett marknadsbrev att ISM-indexet för tjänstesektorn visade en generell förbättring i affärsaktivitet och ordertillväxt.
Vidare skrev de att "nedgången i sysselsättningen var en besvikelse, då senaste gången som indexet var under 50 var i december 2011".
Svenska marknadsräntor vände uppåt på fredagen. Tvååringen handlades till 0,99 procent och tioåringen pekade upp 7 punkter till 1,38 procent.
Tyska räntor visade liknande rörelser och tvååringen handlades till -0,04 procent, medan tioåringen var upp 8 punkter till 1,38 procent.
Spanska och italienska marknadsräntor vände nedåt på fredagen, efter en kraftig uppgång på torsdagen då Mario Draghi indikerade att banken kan komma att påbörja obligationsköp igen, men inte omedelbart, och endast om länder ber om hjälp från EU:s räddningsfonder.
Spanska tvåårsräntan handlades till 3,94 procent och tioåringen var ned drygt 30 punkter till 6,85 procent.
De italienska motsvarigheterna handlades till 2,98 procent, respektive 6,01 procent.
Samtidigt återhämtade sig euron på fredagen efter att marknadsaktörer smält ECB-chefens kommentarer.
"Det är många aktörer där ute som gör en omvärdering av vad Draghi sade på torsdagen. Det är svårt att tänka sig att de verkligen skulle kunna avstå från att gå in på marknaden", sade Lutz Karpowitz, valutastrateg på Commerzbank.
På fredagsförmiddagen visade statistik för euroområdet att försäljningsvolymen i detaljhandeln sjönk 1,2 procent på årsbasis i juni. Den månatliga förändringen i euroområdet visade att försäljningsvolymen steg med 0,1 procent jämfört med föregående månad.
Enligt Bloomberg News enkät väntades detaljhandelsförsäljningen ha sjunkit 0,1 procent jämfört med månaden före samt sjunkit med 1,9 procent jämfört med samma månad 2011.
Annan statistik på inköpschefsindex för tjänstesektorn i euroområdet uppgick till definitiva 47,9 i juli jämfört med 47,1 föregående månad. Enligt Bloomberg News enkät väntades ett index på 47,6, i linje med preliminära data.
Det sammanvägda indexet för industrin och tjänstesektorn, noterades till 46,5 i juli, jämfört med 46,4 föregående månad.
Kronan stärktes efter att Silf/Swedbanks inköpschefsindex på fredagen visade att svensk ekonomi fortsätter att vara stark, vilket fick kronan att stärkas mot sina jämförelsevalutor.
Inköpschefsindex för tjänstesektorn steg till 54,8 i juli från 47,4i juni.
Kronan handlades till 6:74 mot dollarn, 4 öre lägre än vid torsdagens svenska stängning. Euron handlades ner till som lägst 8:2603 mot kronan, men återhämtade sig på eftermiddagen. Vid svensk stängning noterades euron till strax över 8:30, knappt 2 öre högre än på torsdagen.