1515
Annons

Europabörser: Rekylerade uppåt<br />

De ledande europeiska indexen steg på bred front på fredagen och raderade därmed ut den Draghi-besvikelse som märktes på börserna på torsdagen.

Ledde uppgångarna gjorde Madrid- och Milanobörsen. Verkstadsbolagen och finansbolagen var generellt i toppen på Europas börser.

Euro Stoxx 50 var vid stängning 4,6 procent högre medan det bredare Bloomberg European 500 höjdes 2,5 procent.

I Spanien steg Ibex 35 5,6 procent och i Italien höjdes FTSE MIB 6,0 procent. Räntorna på ländernas tioåriga statsobligationer har båda backat cirka 30 punkter. Den spanska föll ned till under 7 procent.

Oljebolaget Repsol var i toppen av Ibex 35 med en uppgång på 8,6, samtidigt som oljepriset steg. I finanssektorn ökade Santander med 7,3 procent.

På det italienska storbolagsindexet steg försäkringsbolaget Mediolanum 16,1 procent. Bland finansbolagen höjdes Popular 11,6 procent.

Unicredit kvartalsrapporterade ett nettoresultat något sämre än väntat medan intäkterna var ungefär som förväntningarna. Aktien höjdes 8,4 procent.

I Tyskland steg Dax 3,9 procent. Deutsche Bank var i toppen av indexet med en uppgång på 8,8 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?