Annons

USA-börser: Försiktigt inför Beige Book<br />

De ledande amerikanska indexen var kring nollan efter drygt två timmars handel på onsdagen. Investerare var avvaktande inför publiceringen av Feds konjunkturrapport Beige Book på kvällen och Ben Bernankes tal på fredagen.

Dow Jones Industrial Average var kring klockan 18.00 oförändrat på 13.107, även Nasdaq Composite var oförändrat på 3.077. Det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 1.411.

I blickfånget under onsdagen är Federal Reserves publicering av sin regionala konjunkturrapport, Beige Book, klockan 20.00.

Från statistikskörden visade amerikansk BNP på en tillväxt om 1,7 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet, vilket var enligt förväntningarna. Enligt ett tidigare estimat ökade BNP med 1,5 procent.

Antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA steg klart över förväntningarna, med 2,4 procent, i juli jämfört med juni. Väntat var en ökning med 1,0 procent.

Den privata konsumtionen steg med 1,7 procent under andra kvartalet, vilket var något mer än väntade 1,5 procent.

Caterpillar-konkurrenten Joy Global tappade 1,3 procent efter att bolaget sänkt utsikterna för vinst och försäljning, något som drog ned även svenska aktier i sektorn. Caterpillar sjönk samtidigt 1,4 procent.

För oljebolagen oroar alltjämt orkanen Isaac, som bidragit till nedgångar i oljepriset. Exxon var oförändrat medan Chevron tappade 0,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?