1515
Annons

USA-börser: BNP-siffror väntas stärka<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen noterades svagt högre efter att reviderad USA-BNP för det andra kvartalet inkommit i linje med förväntningarna.

Klockan 15.10 var septemberterminerna för Dow Jones och det bredare S&P 500 båda 0,1 procent högre medan motsvarigheten för Nasdaq Composite stigit 0,2 procent.

På bolagsfronten redovisade Joy Global, tillverkare av maskiner till gruvindustrin, ett resultat för det tredje kvartalet som inte nådde upp till förväntningarna på Wall Street. Vidare sänktes prognosen för såväl vinst som intäkter för helåret. Bolaget spår stabila till svagt sjunkande intäkter under kommande räkenskapsår.

Efterfrågan på råvaror har minskat och Joy Globals kunder har svarar med ett skära ned på investeringarna, de övergripande kostnaderna och på produktionen, framkommer i rapporten. Joy Global var ned 2,4 procent i förhandeln.

På makrofronten visade amerikansk BNP på en tillväxt om 1,7 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet. Enligt det första estimatet ökade BNP med 1,5 procent. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntade sig analytiker att reviderad BNP skulle ha ökat med just 1,7 procent.

Den privata konsumtionen steg med 1,7 procent under andra kvartalet (+1,5 i det första estimatet). Analytiker väntade sig här en ökning med oreviderade 1,5 procent.

Klockan 20 i kväll, svensk tid, publicerar Federal Reserve sin regionala konjunkturrapport, Beige Book.

På räntemarknaden har amerikansk tioårig marknadsränta tickat upp 2 punkter till 1,65 procent.


Ryssland inför permanent förbud för Biden att resa in i landet

Rysslands utrikesdepartement har publicerat en lista med hundratals fler personer från USA som permanent förbjuds från att resa in i Ryssland.

USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden.Foto:Manuel Balce Ceneta

En av de 963 namnen på listan är USA:s president Joe Biden, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Åtgärden är ett svar på sanktioner som USA infört mot Ryssland.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?