Annons

USA-börser: BNP-siffror väntas stärka<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen noterades svagt högre efter att reviderad USA-BNP för det andra kvartalet inkommit i linje med förväntningarna.

Klockan 15.10 var septemberterminerna för Dow Jones och det bredare S&P 500 båda 0,1 procent högre medan motsvarigheten för Nasdaq Composite stigit 0,2 procent.

På bolagsfronten redovisade Joy Global, tillverkare av maskiner till gruvindustrin, ett resultat för det tredje kvartalet som inte nådde upp till förväntningarna på Wall Street. Vidare sänktes prognosen för såväl vinst som intäkter för helåret. Bolaget spår stabila till svagt sjunkande intäkter under kommande räkenskapsår.

Efterfrågan på råvaror har minskat och Joy Globals kunder har svarar med ett skära ned på investeringarna, de övergripande kostnaderna och på produktionen, framkommer i rapporten. Joy Global var ned 2,4 procent i förhandeln.

På makrofronten visade amerikansk BNP på en tillväxt om 1,7 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet. Enligt det första estimatet ökade BNP med 1,5 procent. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntade sig analytiker att reviderad BNP skulle ha ökat med just 1,7 procent.

Den privata konsumtionen steg med 1,7 procent under andra kvartalet (+1,5 i det första estimatet). Analytiker väntade sig här en ökning med oreviderade 1,5 procent.

Klockan 20 i kväll, svensk tid, publicerar Federal Reserve sin regionala konjunkturrapport, Beige Book.

På räntemarknaden har amerikansk tioårig marknadsränta tickat upp 2 punkter till 1,65 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?