Annons

USA-börser: Osäkert i New York<br />

USA-börserna noterade små avvikelser från nollstrecket under tisdagens handel. Marknaden har alltjämt siktet inställt mot helgens centralbankskonferens, där framför allt fredagens tal från Fed-chefen Ben Bernanke är i fokus.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18.00 oförändrat på 13.126 medan Nasdaq Composite ökade 0,2 procent till 3.079. På den bredare marknaden var S&P 500 oförändrat på 1.410. Omsättningen var 190 miljoner aktier på NYSE 570 miljoner på Nasdaq.

"Volymerna är låga. Det kommer att hetta till med Jackson Hole och européernas möte nästa vecka", sade Brad Sorensen, ansvarig för marknads- och sektoranalys vid Charles Schwab, till Marketwatch med avseende på helgens centralbankskonferens och ECB:s räntemöte i nästa vecka.

Inför konferensen i Jackson Hole meddelades det på måndagen att ECB-chefen Mario Draghi beslutat att inte närvara, på grund av hög arbetsbelastning de kommande dagarna.

Sektorsvis var olje- och gassektorn högst inom Dow Jones medan telekom- och råvarubolag återfanns i botten.

Bland makronyheterna skruvade den japanska regeringen på tisdagen ned sin bedömning för ekonomin första gången på tio månader, i sin månadsrapport.

I tisdagens statistikflora sjönk de amerikanska hushållens konfidensindikator oväntat under augusti medan försäljningen i landets detaljhandel steg under den gånga veckan. Vidare steg huspriserna i storstadsområden oväntat årsvis under juni.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?