ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Gardells öl nu på Systembolaget

  • Foto: Claes-Göran Flinck
Finansmannen Christer Gardells hälsoöl Solsidan Low Carb får nu en egen hylla på Systembolaget.

Ölet, som lanserades i april, är bryggt på licens i ett mellanstort bryggeri och innehåller hälften så mycket kolhydrater som ett vanligt lageröl. Christer Gardell har finansierat projektet efter att ha sneglat på sortimentet i USA och Australien. Det kommer att kosta 17,90 per flaska.

Inledningsvis såldes ölet till restauranger i Stockholm, Båstad och Åre men får nu alltså större spridning. Ölet är namngivet efter det område som Christer Gardell bor i, Saltsjöbaden i Nacka kommun. Att det också är namnet på den populära humorserien Solsidan, där tittarna bland annat får följa med när paret Mickan och Fredde vältrar sig i lyx, är mer av en slump.

I styrelsen för det relativt nybildade bolaget Solsidans Bryggeri sitter Christer Gardells svåger Johan Zethraeus. Gardell har dock inga engagemang i bolaget.

Tyck till