1515
Annons

USA-börser: Svag start i New York<br />

De ledande amerikanska börserna var ned under den inledande timmens handel på torsdagen. Jobbsiffror från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet samt onsdagskvällens Fed-protokoll stod i fokus för dagen.

Dow Jones Industrial Average var strax efter 16.30 ned 0,6 procent till 13.098 medan Nasdaq Composite backade 0,5 procent till 3.058. På den bredare marknaden var S&P 500 ned 0,5 procent på 1.406. Omsättningen var 120 miljoner aktier på NYSE och 350 miljoner på Nasdaq.

Industri var sämsta sektor inom Dow Jones med Caterpillar och Boeing ned 0,7 respektive 2,5 procent.

Mest ned inom indexet var dock rapporterande Hewlett-Packard som var 6,5 procent lägre i den inledande handeln sedan bolaget i samband med rapporten på onsdagskvällen sänkt den övre delen i prognosen över vinstintervall för helåret.

Sektorkollegan Dell, som backade med drygt 5 procent på onsdagen efter sin kvartalsrapport, var även ned på torsdagen, med 2,8 procent.

Sentimentet tyngdes av torsdagens veckovisa rapport från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet, där antalet nyanmälda arbetslösa var fler än väntat under föregående vecka.

På onsdagskvällen publicerades protokollet från Federal Reserves två dagar långa räntemöte i månadsskiftet juli/augusti. I protokollet framgick det att många ledamöter i FOMC- kommittén bedömde att ytterligare penningpolitiska stimulanser kan behövas snart, om inte den amerikanska ekonomin börjar uppvisa en uthållig återhämtning. Enligt kommentarer från aktörer på marknaden höll protokollet dörren öppen för stimulanser i en aningen större utsträckning än man väntat sig.

"Fed-protokollet pekar aningen mer i riktningen mot QE", sade Seth Setrakian, delansvarig för aktiehandel vid First New York Securities, till Bloomberg News.

På räntemarknaden var amerikansk tioårig statspappersränta ned 2 punkter till 1,67 procent på torsdagen, medan euron stärktes till 1,2569 mot dollarn.

Bland enskilda bolag redovisade Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, ett kvartalsresultat på torsdagen som var starkare än analytiker väntat sig. Prognosen för vinsten för helåret sänktes till 2,10 dollar per aktie, från tidigare prognosintervallet 2,23-2,25 dollar per aktie. Aktien var dock svagt högre i den inledande handeln.

På statistikfronten visade siffror från det amerikanska handeldepartementet att försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg till en något högre årstakt än väntat under juli. Även bostadspriserna steg något mer än väntat, dessa dock sammanställda för juni.

Vidare steg Markits snabbestimat över inköpschefindex för den amerikanska tillverkningsindustrin något sekventiellt, medan Bloombergs Consumer Comfort Index visade att förtroendet bland de amerikanska konsumenterna sjönk under förra veckan.

På Europafronten riktas blickarna på torsdagen mot när Frankrikes president Francois Hollande under kvällen besöker Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Berlin.


Innehåll från Tessin Nordic Holding ABAnnons

Investeringsplattform kan lösa finansieringsbehovet i fastighetsbranschen

Ett kapital om 374 miljarder kronor för bland annat nybyggnation kommer att krävas under 2022 enligt Byggföretagens beräkningar. Därför vänder sig många fastighetutvecklare till Tessins digitala investeringsplattform för att säkra tillräcklig finansiering.

– Tessin kan bidra till att lösa kommande finansieringsbehov och samtidigt skapa lönsamma investeringsmöjligheter för privata och institutionella investerare i fastighetsbranschen, säger Heidi Wik, vd Tessin Nordic Holding AB.

Sedan finanskrisen 2008 har regelverket kring bankernas kreditgivning stramats åt och ökat kraven på eget kapital och likviditet i fastighetsbranschen. Behovet av finansiering för nybyggnation och befintligt bestånd har därför varit omfattande – en trend som förväntas fortlöpa under flera år framåt. Tessin är Nordens ledande digitala investeringsplattform och hit vänder sig allt fler fastighetsutvecklare för att finansiera sina fastighetsprojekt.

– Vi ser chansen att möta efterfrågan i branschen och förmedlar generellt allt fler och större lån, säger Heidi Wik, vd.

Digital plattform för fastighetsfinansiering

Tessins digitala fastighetsfinansieringstjänst är byggd på investerare som placerar sitt kapital direkt i fastighetsmarknaden, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. Pengar lånas ut till olika typer av fastighetsprojekt och vinsten för investerarna blir avkastningen på kapitalet, samtidigt som fastighetsutvecklarna får den finansiering som krävs för sina projekt.

– Historiskt sett har avkastningen legat på 9–10 procent. Tessin sammankopplar kort sagt fastighetsprojekt med kapital. Vi är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har runt 59 000 registrerade medlemmar i vårt investerarnätverk. I dagsläget erbjuder vi finansiering till fastighetsbolag och fastighetsutvecklare i Sverige och Finland men fortsätter att utvärdera nya marknader, det är en stor del av vår strategi framåt.

Fortsätter att växa kärnaffären

Arbetet med den organiska tillväxten är också något som kommer att fortsätta då efterfrågan på lån fortsätter vara stor, samtidigt som det finns ett stort intresse från både svenska och internationella investerare att direktinvestera i den svenska fastighetsmarknaden.

– Vi kommer att affärsutveckla nya investeringsprodukter. Under hösten 2022 lanserade vi Tessin Properties som förvärvar fastigheter och ger vårt investerarnätverk möjlighet att finansiera dessa förvärv och få en återkommande, månatlig ränta. Totalt sett är vi i dag Europas femte största plattform för fastighetsfinansiering och framgången visar att vår strategi att växa kärnaffären organiskt är rätt väg att gå. Detta ställer större krav på oss att hitta institutionella investerare, något vi lyckats göra och ser fram emot att fortsätta med även i framtiden.

Läs mer på: www.tessin.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tessin Nordic Holding AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?