Annons

USA-börser: Nedåt inför Fed-protokoll<br />

USA-börserna var lägre på onsdagen, i likhet med börserna i Asien och Europa. Fokus riktas närmast mot kvällens Fed-protokoll.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 18.00 ned 0,4 procent till 13.154 medan Nasdaq Composite sjönk 0,1 procent till 3.065. På den bredare marknaden backade S&P 500 0,3 procent till 1.409. Omsättningen var 190 miljoner aktier på Nyse och 620 miljoner på Nasdaq.

Klockan 20.00 publiceras protokollet från Fedkommitténs två dagar långa räntemöte i månadsskiftet juli/augusti.

"Vi räknar med att tonläget kommer att vara duvaktigt och därmed hålla spekulationerna om QE3 vid liv", skrev Nordea i ett marknadsbrev.

Sentimentet tyngdes globalt av att Japan rapporterat svagare exportsiffror än väntat.

Industri var sämsta sektor inom Dow Jones när bland andra Caterpillar sjönk med 2,5 procent.

Husbyggarna på Wall Street noterade uppgångar, i ljuset av att villabyggaren Toll Brothers lämnat en stark kvartalsrapport på onsdagen. KB Home, Standard Pacific, Lennar och Pultegroup var alla upp över 4,3 procent högre, trots att amerikansk statistik under dagen visat att försäljningen av befintliga bostäder i USA steg med mindre än analytikerna väntat sig under juli.

Bland enskilda bolag sjönk Dell 6,6 procent sedan bolaget i samband med sin rapport på tisdagskvällen sänkt sin helårsprognos över den justerade vinsten per aktie till minst 1,70 dollar, från tidigare minst 2,13 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?