1515
Annons

Råvaror: Övervägande uppgångar<br />

Priserna på råvaror var mestadels upp på onsdagen, och trotsade därmed utvecklingen på världens aktiemarknader. Fokus är närmast riktat på onsdagskvällens publicering av protokollet från FOMC-kommitténs senaste räntemöte.

Vid klockan 18.35 noterades WTI-oljan upp 0,34 dollar till 97,15 dollar per fat. Brent steg 0,08 dollar till 114,72 dollar per fat.

"Råoljeminskningen var mycket större än förväntat och det är den drivande kraften i marknaden", sa Kyle Cooper, ansvarig för råvaruforskning vid IAF Advisors, till Bloomberg News.

De veckovisa siffrorna över de amerikanska råoljelagren visade på att lagren sjönk med 5,4 miljoner fat under förra veckan. Väntat var, enligt Bloomberg News prognosenkät, en lagerminskning om 0,3 miljoner fat. Lagren av bensin sjönk med 1,0 procent, medan lagren av destillat steg med lika mycket.

Enligt den inofficiella lagerrapporten från American Petroleum Institute, API, sjönk råoljelagren i USA med 6,0 miljoner fat. Bensinlagren rapporterades ha stigit 0,9 miljoner, medan destillatlagren beräknas ha sjunkit med 1,0 miljoner fat.

På basmetallmarknaden London Metal Exchange var kopparns tremånaderstermin ned 14 dollar till 7.596 dollar per ton, medan zinkpriset ökade 22 dollar till 1.832.

Amerikanska bostadssiffror från National Association of Realtors, NAR, visade på onsdagen att försäljningen av befintliga bostäder i landet steg med 2,3 procent i juli. Utfallet var lägre än en förväntad uppgång om 3,2 procent, enligt Bloomberg News.

Bland ädelmetallerna var spotpriset på guld upp knappt 3 dollar till dryga 1.640 dollar per uns, medan silverpriset ökade 0,15 dollar till 29,46.

Klockan 20.00 publiceras protokollet från Fedkommitténs två dagar långa räntemöte i månadsskiftet juli/augusti.

"Protokollet från FOMC:s augusti möte i dag, som väntas visa att USA:s centralbank lutar åt att lätta på policyn, skulle enligt oss kunna ge stöd till guldpriserna", skriver Nordea i ett marknadsbrev.

Noteringar kl 18.35
Råolja (pris/fat):
WTI, första termin  +0,34 USD  97,15
Brent, första termin  +0,08 USD  114,72Basmetaller LME (pris/ton, tremånaderstermin)
Koppar  -14 USD  7.596
Zink  +22 USD  1.832
Aluminium  +5 USD  1.872
Nickel  +235 USD  16.060
Bly  +3 USD  1.917
Tenn  +425 USD  18.025Ädelmetaller (pris/uns, spot)
Guld  +2,60 USD  1.640,40
Silver  +0,1512 USD  29,46Jordbruksråvaror (pris/pund, decembertermin)
Bomull  -0,0111 USD  0,7619


Innehåll från AccountorAnnons

Så hanterar Life Science-bolag sin ekonomi effektivt

Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.
Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.

Life Science-bolag genomgår ofta stora förändringar på kort tid vilket också innebär förändringar i krav på legal rapportering. Och rätt ekonomisk information i rätt tid till investerare och marknaden är oerhört viktigt.

Inom Life Science-branschen är bolagen ofta på väg och under förändring. Initialt har bolagen ofta en liten organisation, köper då in olika typer av expertis externt och utvecklar partnerskap. Det är ofta svårt att motivera investeringen i en helt intern ekonomifunktion.

– Att outsourca är en passade och effektiv lösning för denna typ av bolag, säger Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor. 

Peter Einarsson är genuint intresserad av branschen och dess dynamiska bolag. Han har stöttat Life Science-bolag gällande deras ekonomi, redovisning och rapportering i över 20 år. 

– Outsourcing ger företaget snabb tillgång till kunskap och expertis. Vi kan snabbt svara på frågor och vara ett bra bollplank tack vare vår långa erfarenhet från andra liknande bolag, säger Peter Einarsson. 

Läs mer om Accountors samarbeten med Life Science-bolag.

Fokusera på rätt saker

Företagets utveckling handlar mycket om bra strategiska samarbeten och hur man genom partnerskap kan utveckla och leverera läkemedel, produkter och tjänster till marknaden utan att göra allt själv. Redovisning, lönehantering och rapportering tillhör inte bolagets kärnverksamhet och behöver inte göras på företaget. Så att ta hjälp är ett enkelt och effektivt sätt att sköta detta.  

Välj ett bolag att utvecklas med

Det är praktiskt att ta hjälp av ett bolag som kan vara med hela vägen under företagets utvecklingsresa. Som kan stötta under företagets olika faser och vid ändringar i krav på den finansiella rapporteringen. Samt som kan ge den högre kvalitet på rapporteringen som krävs, inklusive rapportering enligt IFRS, om bolaget har en ambition att notera sig. 

– Life Science är en av de mest spännande branscherna att jobba med tycker jag. Kombinationen av intressanta dynamiska bolag där det händer mycket, deras behov av kunskap, ofta snabba puckar och att få följa dem i deras utveckling tilltalar mig. Jag går igång när det kommer utmanande frågor och jag kan hjälpa till, säger Peter Einarsson.

Om Accountor:

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i 7 länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder.

Läs mer om Accountor här.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?