1515

Nordenbörser: Idel nedgångar<br />

De nordiska börserna var alla lägre vid onsdagens stängning, i likhet med utvecklingen på de större europeiska handelplatserna.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var kring klockan 17.20 ned 1,9 procent till på 1.038.

I Norge sjönk OBX-indexet 0,9 procent. Oljebolaget DNO var bland förlorarna efter att ha rapporterat för det andra kvartalet på onsdagsmorgonen. Aktien sjönk med 3,7 procent.

Bland sektorerna inom indexet var tjänstesektorn i botten när bland andra Royal Carribean sjönk med 2,3 procent.

Köpenhamnsbörsens C20-index backade 0,7 procent.

Vestas Wind Systems var i botten inom indexet med en nedgång på 6,4 procent. Vindkraftsbolaget meddelade i samband med rapporten som publicerades på onsdagen att det kommer att säga upp 1.400 fler personer än tidigare meddelat. I rapporten bekräftades också omsättning och rörelseresultat för det andra kvartalet till de nivåer som rapporterades preliminärt den 31 juli.

I Finland sjönk H25-indexet 1,3 procent. I botten av indexet återfanns verkstadsbolag, när Outotec, Metso och Rautaruukki bildade bottentrio.

Nokia var ett av två bolag på plus inom storbolagsindexet, upp 1,9 procent. Enligt rapporter säljer Nokias telefonmodell Asha bra på tillväxtmarknader och kompenserar delvis för bolagets problem på smartphonemarknaden. Vidare planerar USA:s största mobiloperatör Verizon Wireless att sälja Nokia-telefoner baserade på operativsystemet Windows 8.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?