1515
Annons

Stockholmsbörsen: <br />Små rörelser i starten<br />

Stockholm tappade i linje med DAX inför räntebesked från ECB och även Bank of England efter lunch. Indextunga bolag som Ericsson, Atlas Copco och H&M bidrog till att tynga medan bankerna lindrade nedgången.

"Inför torsdagens ECB-möte är marknadsförväntningarna höga - för höga är vi rädda för - gällande aggressiva policyåtgärder. Vi tvivlar inte på att beslutsamheten hos ECB:s och Europas ledare att "göra allt som krävs", vi är däremot inte övertygade om att ett resolut policypaket kan knåpas ihop till imorgon", skrev Morgan Stanleys ekonomer i London på onsdagen i en analys inför ECB-beslutet.

Stockholmsbörsens OMXS30-index noterades 0,3 procent ned till indexnivån 1.062,7, klockan 10.30. Omsättningen var då enbart 1 miljard på Stockholmsbörsen. Inklusive Burgundy, Bats Chi-X samt Turquoise var den runt 1,4 miljarder.

I Europa tickade DAX ned 0,3 procent medan Euro Stoxx och CAC enbart noterade marginella nedgångar.

Telekom tappade tillbaka efter onsdagens uppgång. Nokia sjönk 4,5 procent till 16:38 kronor medan Ericsson backade 1,1 procent. Vidare tyngde de indextunga bolagen Atlas Copco och H&M med nedgångar på 0,6 respektive 0,7 procent.

Inom cykliskt var vidare Boliden, Scania och Sandvik mellan 0,7 och 1,3 procent lägre.

Bland bolagen som dämpade indexnedgången hittades de fyra storbankerna mellan 0,1 och 0,3 procent högre. Vidare var Swedish Match 0,4 procent upp och ABB steg lika mycket.

För svensk del är det lugnt på bolagsnyhetsfronten på torsdagen och den enda rapporten som väntas under dagen är Heba som var 2 procent lägre inför. Däremot är det, och har varit, desto svettigare på centralbanksfronten.

Under torsdagen väntas såväl Bank of England som ECB lämna räntebesked, där särskilt den sistnämnda är i fokus och då inte minst efter Mario Draghis uttalande i förra veckan.

Enligt en enkät gjord av Société Générale bland investerare tror 69 procent att ECB inte kommer att avisera tillräckliga åtgärder på torsdagen. Svarande på banker är minst negativa (50%), därefter hedgefonder (68%) och förvaltare (71%) medan samtliga som jobbar på företag som svarat tror på en besvikelse.

Federal Reserve beslutade på onsdagskvällen att lämna räntan oförändrad inom intervallet 0,0- 0,25 procent. Även bedömningen att styrräntan kommer att förbli "exceptionellt låg" till åtminstone sent under 2014 upprepades. Fastän Fed inte bjöd på några nya stimulansåtgärder har vissa förändringar i pressmeddelandet efter Fomc-mötet gjort att bankekonomer alltmer börjat räkna med ytterligare lättnader i september om den ekonomiska statistiken fortsätter vara svag.

John Ryding och Conrad DeQuadros, vid RDQ Economics, konstaterar att den nya vinkeln i budskapet från Fed gäller att kommittén nu skriver att den "kommer att" erbjuda ytterligare lättnader vid behov. I juni var kommittén "beredd att" vidta nya åtgärder vid behov. Om data kommer in svagt - särskilt när det gäller sysselsättningen - kommer Fed vidta ytterligare åtgärder. RDQ-ekonomerna antar att denna åtgärd kommer att bli ytterligare QE (kvantitativa lättnader) för omkring 500 miljarder dollar, till stor del riktat mot MBS:er.

Utöver räntebeskeden väntar på torsdagseftermiddagen veckovis data över nyanmälda arbetslösa från USA. Spanien säljer vidare obligationer på förmiddagen. USA-terminerna var oförändrade till svagt upp på torsdagsförmiddagen.


Innehåll från KIAAnnons

Större och starkare – så är helt nya Kia Sportage

Med bra innerutrymmen och flexibla lösningar har Kia Sportage blivit omåttligt populär i Sverige.

Nu kommer en ny generation – speciellt framtagen för europeiska förhållanden.

Favoriten lanseras nu som laddhybrid.

Här är nya Kia Sportage – se alla bilderna

Kia Sportage har länge varit en favorit bland svenska bilförare. Nu lanseras nya Kia Sportage som Plug-In Hybrid. Denna familjesuv är fyrhjulsdriven och har en räckvidd på eldrift upp till 70 kilometer (WLTP).

Stora innerutrymmen

Femte generationens Kia Sportage har dessutom fått bättre innerutrymmen än sin föregångare, vilket bland annat märks i baksätet som fått generöst med benutrymme.

I Sportage Plug-In Hybrid är batteriet placerat under bilens golv, mellan hjulaxlarna, och även här har innerutrymmena fått lite extra resurser för både knän och huvud.

Tilltaget bagageutrymme

I nya Kia Sportage kan baksätet fällas i tre sektioner (40/20/40). Det gör att man kan anpassa bilens lastutrymme efter vad som ska fraktas, och hur många personer som behöver få plats. Sportage laddhybrid rymmer 540 liter bagage samtidigt som fem personer reser bekvämt. Med baksätet helt fällt sväljer den 1 715 liter.

Nya Kia Sportage Plug-In Hybrid får dra 1 350 kg.

Mot 100% laddbart 2024

Kia Sportage har varit populär bland svenska bilköpare i alla sina generationer och Kia är för femte året i rad det tredje största märket på den svenska marknaden och det mest sålda till privatköpare.

Kia har dessutom det lägre genomsnittliga koldioxidutsläppet av de bäst säljande bilmärkena på den svenska marknaden. Snittet för bilmodeller från Kia är 35 gram/km medan snittet för totalmarknaden är 75 gram/km.

2024 ska Kia enbart sälja laddbara bilar och redan under första kvartalet 2022 bestod Kias försäljning i Sverige till 82 procent av laddbara modeller.

Större och mer praktisk – nya Kia Sportage som laddhybrid

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?