1515

USA-börser: Osäker start i New York<br />

De ledande amerikanska indexen öppnade kring nollan på torsdagen, där Nasdaq Compsite gick starkast. Handelsvolymerna var fortsatt låga och en knippe amerikansk statistik gav blandade signaler om ekonomin.

Dow Jones Industrial Average var kring klockan 16.30 oförändrat på 13.169 medan tekniktunga Nasdaq Composite var 0,2 procent högre på 3.037. Det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent på 1.406.

Omsättningen var 100 miljoner aktier på NYSE och 420 miljoner aktier på Nasdaq. Omsättningen har generellt varit låg i augusti och enligt Wall Street Journal den hittills lägsta sedan i december 2007, och den lägsta för augusti sedan 2006.

Bästa sektor i det breda indexet var teknologibolagen som höjdes 0,7 procent. I botten var telekombolagen som tappade 0,5 procent.

På statistikfronten landade antalet nyanmälda arbetslösa strax över analytikernas förväntningar för vecka 32, 366.000 mot väntade 365.000.

Bostadsbyggandet i USA sjönk 1,1 procent i juli, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 746.000 bostäder. Väntat var en nedgång om 0,4 procent, vilket motsvarar en säsongjusterad årstakt på 757.000.

Antalet bygglov steg samtidigt med 6,8 procent jämfört med månaden före, till en årstakt på 812.000. Väntat var en uppgång med 1,2 procent.

Philadelphia Federal Reserves månatliga index visade på en starkare ekonomisk aktivitet i näringslivet i augusti, jämfört med månaden före. Indexet steg till -7,1 från -12,9 föregående månad. Analytikerna hade räknat med ett index på -5,0 i augusti, enligt Bloomberg News snittprognos.

På bolagsfronten höjdes Nasdaq Composite bland annat av nätverksbolaget Cisco Systems som på onsdagskvällen kvartalsrapporterade. Det justerade resultatet per aktie uppgick till 0,47 dollar, väntat var 0,46. Även försäljningen slog förväntningarna något, 11,7 miljarder dollar jämfört med väntade 11,6. Ciscos aktie steg 7,5 procent.

I övrigt i tekniksektorn frigjordes på torsdagen cirka 271 miljoner aktier i Facebook, investerarna var tidigare enligt ett kontrakt sedan börsnoteringen tvungna att behålla dessa. Aktien tappade 6,7 procent till cirka 19,8 dollar, börsnoteringspriset låg på 38 dollar per aktie.

Varuhusjätten Wal-Mart kvartalsrapporterade på torsdagen ett justerat resultat per aktie om 1,18 dollar, enligt Bloombergs prognos väntades 1,17 dollar. Försäljningen var 114 miljarder dollar, väntat här var 116 miljarder dollar. Bolaget höjde även resultatprognosen för helåret. Marknaden tycktes dock reagera negativt på rapporten och aktien sjönk 2,9 procent.

På räntemarknaden tickade amerikansk tioårig statspappersränta ned 3 punkter till 1,79 procent.


Innehåll från Nordier Property AdvisorsAnnons

Nordier satsar för att fortsatt kunna erbjuda +5 %

Tomas Nyström värderingsansvarig och partner, Olof Rotbring transaktionsansvarig och partner och Malin Linde uthyrningsansvarig och partner Nordier.
Tomas Nyström värderingsansvarig och partner, Olof Rotbring transaktionsansvarig och partner och Malin Linde uthyrningsansvarig och partner Nordier.

Nordier Property Advisors går på högtryck. Fastighetsrådgivaren har anställt åtta personer bara under år 2021 och möter den starka efterfrågan i marknaden med fortsatt utveckling.

Nordier Property Advisors målsättningen är att alltid leverera fem procent mer än vad kunden förväntar sig. För att uppnå detta arbetar bolaget med synergier mellan sina tre avdelningar – Transaktion, Värdering samt Uthyrning & Utveckling. 

– Det är en enorm styrka för oss att ha alla dessa verksamhetsområden under samma tak. Jag upplever att vi arbetar närmare varandra än många av våra konkurrenter. Detta gör att vi kan erbjuda en unik expertis till våra kunder. Som exempel kan uthyrningsansvarige Malin Linde bistå mig med sin expertis om köpcentrum när jag värderar den typen av fastigheter, säger Tomas Nyström, värderingsansvarig och partner.

Värderingsavdelningen har tagit stora marknadsandelar under de senaste åren och har idag avtal med ett flertal större och kända fastighetsägare. Teamet för Uthyrning & Utveckling är idag störst inom retail uthyrning i Stockholm. Transaktionsavdelningen är Nordiers största avdelning och har rikstäckande expertis. 

– Nordiers transaktionsavdelning har hela landet som arbetsfält, vi arbetar aktivt i alla regioner från norr till söder och bygger ideligen nya relationer med entreprenörer och familjeföretag i regionstäder. Vår policy är att behandla våra kunders fastigheter som om de vore våra egna och vi behandlar alla kunder lika, oavsett om det är internationella storkunder eller mindre aktörer, säger Olof Rotbring, transaktionsansvarig och partner.

Fortsätter att satsa för att möta den starka marknaden

Nordier möter upp den starka marknaden med att knyta till sig ny duktig personal. Under året har Nordier rekryterat åtta nya medarbetare till de tre verksamhetsområdena.

– Vi tar ständigt nya marknadsandelar och i takt med det måste vi anställa. Vi tycker det är viktigt att alla involverade ska ha en del av vårt företags-DNA och använder därför enbart egna anställda i kundprojekten. Det tror jag vi är unika med, säger Malin Linde, uthyrningsansvarig och partner.

Om Nordier:

Sedan starten 2008 har Nordiers utgångspunkt varit densamma – vad är bäst för kunden och affären? Kombinerat med rak dialog och hög frekvens skapar det resultat – det är inte så komplicerat egentligen.

Nordier är snabbfotade, arbetar alltid i tighta team med ett stort fokus på affären. Idag är Nordier ett nationellt rådgivningsbolag med cirka 30 anställda och har kontor i Stockholm och Malmö. Nordier erbjuder rådgivning inom Transaktion, Värdering samt Uthyrning & Utveckling.

Läs mer om Nordier här!

 

Mer från Nordier Property Advisors

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordier Property Advisors och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?