Annons

Europabörser: <br />Spanien leder uppgången<br />

De ledande europeiska börserna noterades generellt högre på torsdagen. På eftermiddagen rapporterades en knippe amerikansk statistik, där bland annat antalet bygglov steg mer än väntat i juli, samtidigt som antalet nyanmälda arbetslösa hamnade ungefär enligt förväntningarna.

Tidigt på handelsdagen dämpade statistik från Kina, som visade att utländska direktinvesteringarna i landet minskade med 8,7 procent i juli, jämfört med samma månad förra året.

Euro Stoxx 50 steg 1,0 procent, medan det bredare Bloomberg European 500 gick upp 0,3 procent.

I Storbritannien backade FTSE 100 0,1 procent. Detaljhandeln i landet steg 0,3 procent i juli, väntat var en uppgång med 0,1 procent enligt Bloombergs enkät. På indexet steg Marks & Spencer, som bland annat säljer kläder, 1,7 procent.

Spanska Ibex 35 var i toppen blad de europeiska storbolagsindexen med en uppgång på 3,5 procent, där finanssektorn hörde till de mest lyckosamma. Bankia steg 16 procent medan Banco Popular i sin tur klättrade 13 procent.

Räntan på 10-årig spansk statsobligation sjönk cirka 12 punkter till 6,52 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?