Annons

USA-börser: Handel kring nollan<br />

USA-börserna noterades något över nollstrecket på onsdagen. Fokus för dagen riktades mot ett antal makrosiffror, vilka gav blandade signaler.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18.00 oförändrat på 13.168 medan tekniktunga Nasdaq Composite var 0,4 procent högre på 3.029. Det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent på 1.405. Omsättningen var 170 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 650 miljoner aktier på Nasdaq. På räntemarknaden tickade amerikansk tioårig statspappersränta upp 6 punkter till 1,79 procent.

Bland sektorerna inom Dow Jones gick finans bäst, medan telekom var i botten. Cisco var högst upp på indexet vinnarlista med +1,8 procent, inför den kvartalsrapport som bolaget väntas lämna efter börsernas stängning på onsdagen.

På makrofronten visade en rapport från Federal Reserve att den amerikanska industriproduktionen stigit med något mer än väntat under juli. Samtidigt pekade andra siffror på att affärsförhållandena för industrin i delstaten New York oväntat försämrades i augusti jämfört med månaden före.

"Siffrorna är lite fram och tillbaka", sa Anderw Slimmon, investeringsansvarig vid Morgan Stanley Smith Barney, till Bloomberg News.

Efter börsernas stängning på tisdagen levererade JDS Uniphase ett justerat resultat samt en prognos för nästkommande kvartal vilka överträffade analytikernas förväntningar. Aktien rusade med över 10 procent på onsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?