1515
Annons

USA-börser: Handel kring nollan<br />

USA-börserna noterades något över nollstrecket på onsdagen. Fokus för dagen riktades mot ett antal makrosiffror, vilka gav blandade signaler.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18.00 oförändrat på 13.168 medan tekniktunga Nasdaq Composite var 0,4 procent högre på 3.029. Det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent på 1.405. Omsättningen var 170 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 650 miljoner aktier på Nasdaq. På räntemarknaden tickade amerikansk tioårig statspappersränta upp 6 punkter till 1,79 procent.

Bland sektorerna inom Dow Jones gick finans bäst, medan telekom var i botten. Cisco var högst upp på indexet vinnarlista med +1,8 procent, inför den kvartalsrapport som bolaget väntas lämna efter börsernas stängning på onsdagen.

På makrofronten visade en rapport från Federal Reserve att den amerikanska industriproduktionen stigit med något mer än väntat under juli. Samtidigt pekade andra siffror på att affärsförhållandena för industrin i delstaten New York oväntat försämrades i augusti jämfört med månaden före.

"Siffrorna är lite fram och tillbaka", sa Anderw Slimmon, investeringsansvarig vid Morgan Stanley Smith Barney, till Bloomberg News.

Efter börsernas stängning på tisdagen levererade JDS Uniphase ett justerat resultat samt en prognos för nästkommande kvartal vilka överträffade analytikernas förväntningar. Aktien rusade med över 10 procent på onsdagen.


It-attacker mot Avanzakunder

Under natten mot lördagen har flera kunder på banken Avanza fått meddelande om att någon försökt ta sig in på kontot och att man därmed blivit spärrad, rapporterar Expressen.

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Enligt bankens vd Rikard Josefson är det inte Avanza som blivit hackat, utan en annan databas. Men på grund av att många har samma användarnamn och lösenord på flera platser kan någon eller några ha försökt ta sig in på Avanzaanvändares konton.

”Vi har sett intrångsförsök, men det är ingen som har lyckats”, säger han.

Det ska enligt Josefson bero på bankens tvåstegsverifiering.

”Vi spärrar ändå proaktivt, hellre 'safe than sorry'. Då väljer vi att kontona blir låsta.”

Hur länge väntas de vara spärrade?
”Jag vågar inte svara på det med en prognos. Men om kunden har mobilt bank-id, då kan man ändå logga in”, säger Josefson.

Han tillägger att det är ett fåtal av deras kunder som drabbats av den här låsningen, och att han tror att det rör sig om under tusen.

”Just nu analyserar vi vad som har hänt, om det har skett försök, vad de har för uppsåt och hur ser det ut överlag. Det är ett jobb som pågår just nu”, säger Rikard Josefson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?