1515
Annons

USA-börser: Över nollan efter återhämtning<br />

De ledande amerikanska börserna vände inledande nedgångar till svaga uppgångar på fredagen, och stängde kring toppnoteringarna för dagen.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp 0,3 procent till 13.206 medan Nasdaq Composite var 0,1 procent högre på 3.021. Det bredare S&P 500 steg 0,2 procent till 1.406. Omsättningen var 540 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1,6 miljarder aktier på Nasdaq.

Råvaror ledde återtåget bland sektorerna inom Dow Jones, när Alcoa och DuPont stängde 1,4 respektive 1,1 procent högre.

De amerikanska indexen sjönk initialt, i likhet med börserna i Europa och Asien, sedan kinesiska handelssiffror inte lyckats leva upp till förväntningarna. Landets utrikeshandel genererade ett överskott på 25,15 miljarder dollar i juli, vilket var lägre än ett väntat överskott på 35,05 miljarder dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning. Exporten ökade årsvis med 1,0 procent, mot en väntad ökning på 8,0 procent.

Kommentarer från aktörer på marknaden pekade på att uppgångarna föranleddes av ökad tilltro till lättnader från den kinesiska centralbanken.

"Ju svagare data desto större sannolikhet för stimulanser från centralbanker", sade Alan Gayle, strateg vid RidgeWorth Capital Management, till Bloomberg News.

Bland enskilda bolag sjönk Yahoo med 5,4 procent. Bolaget meddelade sent på torsdagskvällen att en pågående strategiutvärdering, med bolagets nya vd Marissa Mayer vid rodret, kan resultera i en upphävning av omstruktureringsplaner som skulle ha återfört flera miljarder dollar till aktieägarna.

Vidare stängde Monster Beverage över 11 procent lägre, sedan bolaget meddelat att en statsåklagare utreder ingredienserna i energidryckbolagets flaggskeppsprodukt.

Nvidia redovisade en justerad vinst per aktie samt en försäljningsprognos som båda var bättre än analytikerna väntat sig. Grafikkortstillverkaren inledde fredagens handel med uppgångar, men sjönk sedan tillbaka och var 0,6 procent lägre vid stängning.

Schweiziska Julius Bär är enligt uppgifter nära ett köp av Merrill Lynchs internationella kapitalförvaltningsenheter. Bank of America noterades 0,3 procent högre på fredagen.

Det brittiska fotbollslaget Manchester United började handlas på New York-börsen på fredagen, och där det stängde oförändrat.

På den amerikanska statistikfronten sjönk importpriserna med 0,6 procent i juli jämfört med juni, och med 3,2 procent jämfört med juli 2011. Analytiker hade räknat med att priserna skulle stiga 0,2 respektive sjunka 2,5 procent.

Räntan på en amerikansk tioårig statsobligation var ned 3 punkter till 1,66 procent.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hanterar Life Science-bolag sin ekonomi effektivt

Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.
Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.

Life Science-bolag genomgår ofta stora förändringar på kort tid vilket också innebär förändringar i krav på legal rapportering. Och rätt ekonomisk information i rätt tid till investerare och marknaden är oerhört viktigt.

Inom Life Science-branschen är bolagen ofta på väg och under förändring. Initialt har bolagen ofta en liten organisation, köper då in olika typer av expertis externt och utvecklar partnerskap. Det är ofta svårt att motivera investeringen i en helt intern ekonomifunktion.

– Att outsourca är en passade och effektiv lösning för denna typ av bolag, säger Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor. 

Peter Einarsson är genuint intresserad av branschen och dess dynamiska bolag. Han har stöttat Life Science-bolag gällande deras ekonomi, redovisning och rapportering i över 20 år. 

– Outsourcing ger företaget snabb tillgång till kunskap och expertis. Vi kan snabbt svara på frågor och vara ett bra bollplank tack vare vår långa erfarenhet från andra liknande bolag, säger Peter Einarsson. 

Läs mer om Accountors samarbeten med Life Science-bolag.

Fokusera på rätt saker

Företagets utveckling handlar mycket om bra strategiska samarbeten och hur man genom partnerskap kan utveckla och leverera läkemedel, produkter och tjänster till marknaden utan att göra allt själv. Redovisning, lönehantering och rapportering tillhör inte bolagets kärnverksamhet och behöver inte göras på företaget. Så att ta hjälp är ett enkelt och effektivt sätt att sköta detta.  

Välj ett bolag att utvecklas med

Det är praktiskt att ta hjälp av ett bolag som kan vara med hela vägen under företagets utvecklingsresa. Som kan stötta under företagets olika faser och vid ändringar i krav på den finansiella rapporteringen. Samt som kan ge den högre kvalitet på rapporteringen som krävs, inklusive rapportering enligt IFRS, om bolaget har en ambition att notera sig. 

– Life Science är en av de mest spännande branscherna att jobba med tycker jag. Kombinationen av intressanta dynamiska bolag där det händer mycket, deras behov av kunskap, ofta snabba puckar och att få följa dem i deras utveckling tilltalar mig. Jag går igång när det kommer utmanande frågor och jag kan hjälpa till, säger Peter Einarsson.

Om Accountor:

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i 7 länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder.

Läs mer om Accountor här.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?