Annons

USA-börser: Rör sig kring nollan<br />

De ledande amerikanska indexen rörde sig kring nollan efter ett par timmars handel på onsdagen. Investerare var avvaktande inför kvällens höjdpunkt, Feds avslutning av det två dagar långa räntemötet.

Dow Jones Industrial Average var strax före 18.00 upp 0,3 procent på 13.042, och det bredare S&P 500 höjdes 0,2 procent till 1.381. Nasdaq Composite backade 0,2 procent till 2.934.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn ökade med 163.000 personer i juli enligt en undersökning från ADP Employer Services.

Enligt Bloomberg News enkät väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle öka med 120.000 personer enligt denna mätning.

De amerikanska inköpschefernas index, ISM, noterades till 49,8 i juli, upp från 49,7 föregående månad. Analytikerna hade räknat med att indexet skulle landa på 50,2.

Tv- och datorspelstillverkaren Electronic Arts backade 1,3 procent efter att bolaget kvartalsrapporterade en något lägre förlust än väntat. EA sänkte dock försäljnings- och resultatutsikterna för helåret.

GM:s försäljningssiffror för juli visade att försäljningen backade med 6,4 procent under månaden. Förväntningarna låg på en uppgång om 2,1 procent. GM:s aktie handlades upp 1,0 procent.

Även konkurrenten Fords försäljning backade i juli, till skillnad från en väntad uppgång. Biltillverkarens aktie backade 0,9 procent.

Aktiemäklarbolaget Knight tappade närmare 20 procent efter att bolaget haft tekniska problem.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?