1515

Asienbörser: Mest nedåt i blandad handel<br />

De asiatiska börserna uppvisade blandade indexrörelser på onsdagen. I Japan tyngde rapporter medan Kinabörserna noterades högre på stimulanshopp trots en oväntad nedgång i inköpschefsindex.

"Marknaden har inte verklig förståelse för hur inbromsningen kommer att påverka ekonomier här. Det kommer att bli värre. Aktier är för högt värderade då vinsterna kommer att bli väsentligt lägre", sade Sean Darby, aktiestrateg på Jefferies i Hongkong, till Bloomberg News.

Kring klockan 7.25 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,2 procent lägre. Energi och finans var bäst presterande sektorer medan teknologi och telekommunikatörer gick svagt.

I Japan var Topix och Nikkei båda kring 1 procent ned. Biltillverkaren Honda tappade dryga 6 procent sedan dess rapport inte nått upp till marknadens förväntningar.

Anläggningsmaskinstillverkaren Komatsu rapporterade ett svagt resultat samt sänkte helårsprognosen på grund av minskad efterfrågan i Kina och Indonesien och retirerade 8,1 procent.

"Dessa kvartalsrapporter har visat att japanska exportörer drabbats negativt av inbromsningen i Kina, recessionen i Europa och apprecieringen av yenen", sade strategen Norihiro Fujito på Morgan Stanley till Bloomberg.

Hang Seng var dock svagt upp och i Fastlandskina steg Shanghai och Shenzhen 1,0 respektive 1,7 procent. Kommunistpartiets politbyrå har beslutat sig för att ett upprätthållande av stabil tillväxt fortsatt är huvudprioritet, rapporterade officiella nyhetsbyrån Xinhua.

Fastighetsutvecklare fick även stöd av att kinesiska nya hem-priser steg i den högsta takten sedan i juni förra året. Bland annat var China Vanke drygt 1 procent högre.

Australiska S&P/ASX 200-indexet var 0,3 procent lägre. Bland annat tyngde råvarusektorn, med BHP Billiton 0,9 procent ned. Däremot tickade teleoperatörssektorn uppåt.

Börstemperatur kl 07.45
Index  Utveckling
MSCI Asia Apex 50  -0,20%
Nikkei 225  -0,90%
Topix Tokyo  -1,10%
Hongkong Hang Seng  0,20%
China Shanghai Composite  1,00%
China Shenzhen Composite  1,70%
Australiens S&P/ASX 200 Index  -0,30%
Singapores STI  0,20%
Sydkoreas Kospi  -0,30%
Taiwans Taiex  -0,10%
Indiens BSE Sensex  -0,10%


Innehåll från DeloitteAnnons

Mänskliga företag är vinnarna när tillit är valutan

Tillit och förtroende är det som för oss människor samman. Det är också den väsentliga grunden – låt oss kalla det valutan – i de relationer vi har med varumärken. De företag som konsumenter visar tillit till växer snabbare än sin marknad och är mer uthålliga i turbulenta tider. Så vad är receptet för att vinna förtroende? I en färsk studie från Deloitte Digital pekar konsumenter ut autentiskt mänskliga varumärken som de mest betrodda. Samma studie visar att konsumenter är tre gånger mer benägna att handla från ett varumärke de litar på. 

Att skapa en mer mänsklig organisation börjar med ett empatiskt ledarskap. Ett ledarskap som lyssnar på kunder, anställda och affärspartners för att förstå, och ta itu med, det som är viktigast för dem. Samtidigt är effektivitetsvinster fokus för många företag i spåren av pandemin och strävan efter förbättrad produktivitet, samt den allt snabbare förflyttningen till digitala plattformar har medfört att många organisationer glömt bort de mänskliga perspektiven. Men vikten av att agera snabbt och eftersträva effektivitet behöver inte stå i motsats till att främja den mänskliga relationen. 

Ett exempel är Hästens, en kund till Deloitte Digital sedan många år, vars digitala transformation uppnått höga effektivitetsmål just tack vare ett konstant fokus på både kunder och medarbetare. Deloitte Digital och Hästens har tillsammans skapat nya kundmöten, butiksupplevelser och lojalitetsprogram. Designat, utvecklat och implementerat mobilapplikationer, CRM- och ERP-system men även arbetat med Hästens varumärkeskommunikation och skapat insiktsdrivet kreativt innehåll för digitala plattformar genom internationella kommunikationsbyrån ACNE, som sedan 3 år är en integrerad del inom Deloitte Digital och som på senare tid rönt stor framgång hos kunder som IKEA, Netflix & TikTok. 

– Hos oss jobbar affärsstrateger sida vid sida med världsledande designers, kreatörer, branschexperter, kommunikatörer och ingenjörer som alla delar ambitionen att förmänskliga företag för att nå affärsresultat. Gemensamt, tvärs alla våra kompetenser, skapas ovärderlig nytta för kunden, säger Fredrik Oscarson, Partner på Deloitte Digital.

Med engagerande kundupplevelser, intuitiva gränssnitt och tydlig kommunikation skapat utifrån insikter om kunders och medarbetares behov har Hästens underlättat arbetet i butik och förkortat ledtiderna vid försäljning med 90 procent. Samtidigt har man kunnat öppna nya butiker världen över, nå ut till nya målgrupper digitalt med skräddarsydd kommunikation och skapat ökad butiktillströmning. 

– För oss är det viktigt med en partner som både utmanar och lyssnar för att skapa digitala verktyg som faktiskt hjälper oss att utföra vårt arbete på det smartaste sättet. Deloitte Digital skapar ett samspel mellan vårt varumärke och kunden, säger Robert Carlén, CFO på Hästens.

Hästens mänskliga angreppssätt i kombination med de affärsmässiga resultat de uppnått har skapat eko runt om i världen. Inte minst efter att Apples VD, Tim Cook, på världens största digitalkonferens lyfte fram 170 år gamla Hästens från Köping som ett utmärkande framgångsrikt exempel. 

För företag är budskapet nu tydligt: digitaliseringen är ett utmärkt tillfälle att förnya och återuppbygga de mänskliga upplevelserna. 

Om Deloitte Digital 

Deloitte Digital fokuserar på den mänskliga upplevelsen för att skapa tillväxt och de mest kundorienterade, hållbara organisationerna i världen. 

Vi kombinerar Deloittes erkända styrka inom företagstransformation och teknikimplementering med kreativitet och design i världsklass. I Sverige möter du också Deloitte Digital genom våra byråvarumärken, ACNE och Mobiento. 

www.deloittedigital.se 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deloitte och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?