ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Bluffbolag säljer OS-biljetter

  • Foto: Anthony Charlton / Scanpix
Londonpolisens särskilda OS-styrka har upprättat en varningslista över oseriösa, sajter som agerar återförsäljare av biljetter till de olympiska sommarspelen i staden. Bakom sajterna står norska bolaget Euroteam, som har svartlistats av UEFA och Konsument Europa.

Enligt polischefen Nick Downing håller norsk polis att utreda bolaget för bedrägerier. Han säger till International Business Times att den som har köpt biljetter från bolaget kan ha råkat ut för ett bedrägeri och aldrig kommer att få själva biljetterna i handen.

Det gäller även personer som har blivit utlovade biljetter till Paralympiska spelen.

”Vi vet att bolaget har angett att de inte har fått tag i lika många biljetter som man de facto har sålt”, säger Nick Downing till tidningen.

Han uppger att de som råkat ut för bedrägerierna är kunder i såväl Europa, USA , Kanada, Kina och Australien.

Om man vill vara helt säker på att få en plats på något av evenemangen ska man köpa biljetterna via den officiella sajten london2012.com, det vill säga hos en återförsäljare som är auktoriserad. Det är inte Euroteam.

International Business Times har gett Euroteam möjlighet att kommentera polisens uppgifter, men ingen representant har återkommit.

I Sverige anmälde flera personer Euroteam till Konsument Europa under 2009, för biljetter till konserter och sportevenemang som aldrig levererades. I vissa fall levererades biljetterna, men då under tumultartade former, till exempel efter att konserten eller matchen redan startat.

Totalt 65 europeiska ärenden som Konsument Europa samordnade ledde i fjol till att Euroteam dömdes att betala motsvarande 350.000 kronor för biljetter som inte levererades samt utlägg för resor och logi.  

Trots detta tycks dock bolaget alltså fortsätta sin verksamhet.

Tyck till