1515

USA-börserna: Rejäl nedgång väntas

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen indikerar en negativ öppning på fredagen. I ett redan oroligt riskklimat tog eftermiddagens viktiga amerikanska jobbsiffra luften ur marknaden.

Klockan 15.00 var juniterminen för Dow Jones och det bredare S&P 500 ned 1,4 respektive 1,8 procent. Motsvarande termin för Nasdaq Composite var 1,6 procent lägre.

Svag inköpsstatistik från såväl Kina som Europa minskade riskaversionen på världens börser under fredagen. När sedan eftermiddagens paradnummer, i form av amerikansk sysselsättningsdata, visade sig vara sämre än väntat gick proppen ur på Wall Street.

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 69.000 personer i maj, betydligt sämre än förväntningarna i Bloombergs snittprognos som låg på en ökning om 150.000 personer. Arbetslösheten uppgick 8,2 procent, jämfört med 8,1 procent månaden före. Väntat här var 8,1 procent, enligt Bloomberg.

Oron över utvecklingen i euroområdet i allmänhet och i Spanien i synnerhet har också fortsatt att få investerare att söka sig till tillgångar som anses säkrare i kristider.

På räntemarkanden har den tioåriga amerikanska statsobligationsräntan sjunkit 9 punkter till 1,47 procent. Kapitalet har också sökt sig till Tyskland, där den tyska tvååriga statsobligationen för tillfället ger en negativ avkastning.

Som ytterligare krismarkör har kostnaden att försäkra sig mot spanska och italienska betalningsinställelser, genom CDS-kontrakt, ökat till rekordhöga nivåer.

Banksektorn har föga oväntat tagit stryk av utvecklingen. Andra bolag som ser ut att gå en tung dag till mötes i New York hittas i råvarusektorn, där Alcoa och Freeport Mcmoran båda var ner över 2 procent inför öppningen.

Kasino- och hotellkedjorna Wynn, MGM och Las Vegas Sands var alla ned över 3 procent efter besked om den lägsta intäktstillväxten i spelmeckat Macau sedan 2009.

Kvar på fredagens späckade makroagenda står ISM:s inköpschefsindex för maj samt bygginvesteringarna i USA som båda ska presenteras klockan 16.00.


Innehåll från BenQAnnons

Teknikstrul under möten är något i det förflutna – med hjälp av BenQ:s smarta lösningar

Alla har vi troligtvis någon gång deltagit i möten där tekniken strular eller inte fungerat. Detta kan leda till stor frustration och även leda till att mötet inleds med dålig stämning eller upplevs som oprofessionellt. BenQ arbetar för att göra arbete, möten och undervisning enklare och mer effektivt med smarta lösningar där du slipper teknikstrul.

BenQ har sett flertalet trender när det kommer till mötesrumslösningar och arbetar ständigt för att möta sina kunders behov. Grunden till BenQ:s lösningar ligger i att effektivisera möten och den teknik som krävs för att du ska slippa lägga tid på teknikstrul och kunna presentera material i hög kvalité.

– Vi har nolltolerans mot strul och att det tar tid att starta möten. Vilket rum du än är i på kontoret och vare sig mötet sker på plats eller på distans ska möteslösningarna fungera snabbt och smidigt från början. Därför är våra produkter anpassade efter alla typer av enheter, operativsystem och dessutom molntjänsterna Google Drive, Dropbox och OneDrive, säger Daniel Assarson, Nordic Sales Manager på BenQ

Effektivare med trådlösa möten

I Norden tar vi ofta med oss en egen dator eller tablet och använder den för att utföra presentationer. Med BenQ:s InstaShow behöver du inte slösa tid på att leta reda på rätt kabel eftersom den funkar till alla enheter. Till synes är InstaShow en nätt puck som tar lite plats och där du med ett enkelt knapptryck ansluter din dator, mobil eller tablet till enheten du ska presentera på. Du kommer garanterat igång snabbt, enkelt och utan strul.

InstaShow är dessutom inbyggd med en hög säkerhetsstandard som klarar av att hantera sekretessbelagda och konfidentiella dokument inom bank- och militärsektorn samt hos polisen. Därmed kan du känna dig trygg och veta att överföringen sker säkert.

Den digitala samarbetsytan

Ytterligare en trend BenQ har lagt märket till är behovet av en digital samarbetsyta, något som de har besvarat med sina stora touchskärmar. Ett enkelt och bra verktyg både inom utbildningssektorn och på företagsmiljön. Istället för en vanlig whiteboard där du ständigt behöver sudda har du på touchskärmen oändligt med utrymme och kan dessutom spara innehållet och kan dela det med de som deltar på mötet. Om de är några som seltagare som är med på möte digitalt går de även att dela touchskärmen online så att de kan ta del av innehållet i realtid.

Touchskärmen har även en inbyggd luftkvalitetssensor som indikerar när det börjar bli dålig luft i rummet och kanske dags att ta en paus. Skärmen är dessutom antibakteriell, flimmerfri och har låg nivå av blått ljus. På så sätt bidrar det till en bekvämare arbetsmiljö där hjärna och ögon inte blir lika uttröttade. Touchskärmarna kan även dem anslutas till diverse molntjänster.

Smarta projektorer

Det ser kanske ut som en vanlig projektor utanpå men inuti är den smartare än någonsin. Du har möjlighet att hämta innehåll från olika molntjänster och den fungerar dessutom likt en smart-TV där du enkelt kan komma åt olika arbetsrelaterad appar, dokument, bild- och videofiler. Den smarta projektorn från BenQ har även den en trådlös presentationstjänst och tillsammans med InstaShow får du en lösning som är överlägsen när det gäller att spela upp rörligt presentationsmaterial och video. Du kan därmed presentera snabbt, enkelt och i utmärkt kvalité.

Om BenQ

BenQ står för – ”Bringing Enjotment and Quality to Life” och har sedan tidigt 2000-tal varit ett ledande varumärke inom tekniksektorn.

Förutom ett stort fokus på trender i vården har vi också en stor strävan efter att lämna ett grönt fingeravtryck och försöker inkorporera en miljövänlig strategi i varje steg vi arbetar med från innovation till användning och återvinningen av våra produkter.

- Över 100 000 anställda runtom i världen

- Kontor i 28 olika länder

- Närvaro i över 130 länder.

Läs mer om BenQ här

 

Mer från BenQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BenQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?