På råoljemarknaden visade WTI-oljan i första termin en nedgång om 1,11 dollar till 96,83 dollar per fat vid klockan 11.40. Brent-oljan var samtidigt ned 0,62 dollar till 112,54 dollar.
"I ljuset av det rikliga utbudet tror vi att potentialen för en återhämtning är begränsad, vilket gör en uppgång till de tidigare höga nivåerna vi såg innan försäljningarna inom snar framtid osannolik", skriver Commerzbank i ett marknadsbrev.
Efter att Abdallah El-Badri, generalsekreterare i Opec, förra veckan talat om att oljepriserna är för höga, var Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi ute under morgonen och luftade liknande tongångar när han sa att de internationella oljepriserna är "fortfarande ganska höga".
Han sa också att Saudiarabien har 2,5 miljoner fat i reservkapacitet, och att Saudiarabien lagrar cirka 80 miljoner fat råolja "på grund av situationen i världen", utan att utveckla.
SEB skriver i en rapport på tisdagen att den största osäkerheten för oljemarknaden för närvarande involverar den höga Opec-produktionen. Under första kvartalet verkar marknaden ha varit i ett utbudsöverskott stöttat av ökad produktion i Libyen och i Irak.
SEB räknar med att Brent i genomsnitt kommer att kosta 117 dollar per fat under helåret 2012, för att 2013 stiga till 120 dollar när de makroekonomiska förhållandena förbättras.
Sent i kväll publicerar American Petroleum Institute, API, statistik över de amerikanska oljelagren. Inför den officiella rapporten som publiceras på onsdagen väntar sig analytiker att råoljelagren, som enligt förra mätningen steg till den högsta nivån sedan 1990, ska ha stigit med 1,9 miljoner fat. Bland produkterna spås mindre rörelser.
USA:s utrikesminister Hillary Clinton var på besök i Indien för att bland annat försöka övertala landet att minska importen av iransk råolja, och verkar enligt uppgift ha lyckats.
Bloomberg News rapporterar, med hänvisning till indiska diplomatkällor och industrikällor, att Indien ska ha gått med på att minska importen med 20 procent till 14 miljoner ton under helåret som avslutades den 31 mars.
Spotpriset på guld var ned med knappa 11 dollar till 1.628 dollar per uns, medan silvret tappade 0,395 dollar till 29,66 dollar per uns.
Statistik visade på tisdagen att Kinas import av guld från Hong Kong mer än sexdubblades under det första kvartalet. Importen låg på 135,53 ton mellan januari och mars, upp från 19,73 ton samma period i fjol.
"Förbättrat välstånd i populationen tillsammans med hårdare lagar som styr fastighetsspekulation kommer troligen att bidra till att bibehålla en hög efterfrågan på guld i Kina. Samtidigt är Kina på väg att överta Indiens plats som den största konsumenten av guld", skriver Commerzbank.
Enligt Nordea-analytikerna är dock den starka kinesiska efterfrågan inte tillräcklig för att stötta guldpriserna på kort sikt på grund av att andra faktorer lägger ett lock på priserna.
"Kinas aptit för den gula metallen ger stöd till priserna, men motvindar fortsätter att dominera givet den mediokra ekonomiska bakgrunden och dämpade inflationsrisker på kort sikt", skriver Nordea i ett kundbrev.
London Metal Exchange öppnade återigen på tisdagen efter att ha haft stängt på måndagen, och priserna noterades vid lunchtid lägre jämfört med fredagen. Kopparn var ned 46 dollar till 8.129 dollar per ton, nickel backade 175 dollar till 17.400 dollar per ton.
"Vi är kortsiktigt negativt inställda till de flesta basmetallerna, särskilt kopparn som vi tror stöttas av den stadiga nedgången i LME-lager. Om lagren skulle börja stiga, eller om det sker några indikationer på att de skulle kunna göra det, tror vi att tremånadersterminen kan sjunka med så mycket som 5 procent från de nuvarande nivåerna under de nästkommande veckorna", skrev Edward Meir, analytiker vid INTL FCStone, i ett marknadsbrev citerat av Bloomberg News.
Lagren som mäts av LME har sjunkit 38 procent i år, och sjönk på tisdagen för tolfte sessionen i rad till 228.450 ton. Därmed fortsätter lagren att vara på den lägsta nivån sedan oktober 2008.