ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sveriges bästa kommun att bo i

Habo är Sveriges bästa kommun att bo i, enligt tidskriften Fokus rankning. Lomma är bäst för de unga medan Stockholm kranskommuner anses bäst för de äldre. Malmö är enligt rankningen Sveriges sämsta kommun att ha familj i.

Förra året utsågs skånska Lomma till årets bästa kommun att bo i. Nu har förstaplatsen tagits över av Habo i Västergötland.

Habo har drygt 10.000 invånare och marknadsförs på kommunens hemsida som en liten expansiv kommun nära Jönköping. Habo är enligt Fokus rankning särskilt bra att arbeta och ha familj i.

Fjolårets etta får i år nöja sig med en sjundeplats. Lomma anses dock fortfarande vara den bästa kommunen att vara ung i.

De bästa kommunerna för landets äldre finns enligt Fokus rankning i Stockholms län. Förstaplatsen intas av Lidingö, följt av Danderyd, Nacka och Ekerö.

Stockholms kranskommuner dominerar även listan över de kommuner som anses bästa att arbeta i. Listan toppas av Sollentuna och Täby. Efter Habo på tredje plats kommer i tur och ordning Lidingö, Danderyd och Vallentuna.

Årets jumboplats intas av Haparanda, som hamnar i bottenskiktet både för unga och gamla. Malmö är enligt rankningen den sämsta kommunen att ha familj i, medan Storfors i Värmland är den sämsta kommunen att arbeta i.

Stockholm kommer på 54 plats i den sammanslagna rankningen. Betydligt längre ned, på 207 plats, hamnar Göteborg. Malmö kommer först på 284 plats av landets 290 kommuner.

Table

Tyck till