USA-börser: Nedgången tilltar

USA-börsernas nedgångar utökades med en knapp timme kvar av torsdagshandeln, där ett svagare inköpschefsindex än väntat tyngde investerarnas riskvilja.

Från Europa hördes oroande tongångar från ECB-chefen Mario Draghi i samband med att han som väntat aviserade en oförändrad eurostyrränta.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 21.15 ned 0,6 procent till 13.184. Det bredare S&P 500 sjönk med 0,9 procent till 1.390. Starkaste respektive svagaste sektor på S&P 500 var telekom- respektive energibolag, men samtliga sektorer gick i rött. Nasdaq Composite backade med 1,3 procent till 3.020,6. Omsättningen uppgick till 530 miljoner aktier på New York Stock Exchange och till 1,4 miljarder aktier på Nasdaq.

På storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var Bank of America ned mest, tätt följd av Hewlett Packard, minus 2,9 procent. I andra änden bland de 30 aktierna återfanns mer defensiva papper som Procter & Gambale, upp 0,6 procent, och Walt Disney, upp 0,5 procent.

Facebook uppgavs av Bloomberg News komma att sälja aktier i sin börsnotering till priser kring 30 dollar ("high 20s to mid 30s").

Det sammanvägda ISM-indexet för tjänstesektorn i USA sjönk till 53,5 i april jämfört med 56,0 föregående månad, enligt statistik från Institute for Supply Chain Management, ISM. Enligt Bloomberg News snittprognos väntades ett index på 55,3. Övriga makrosiffror utgjorde inte något glädjeämne som kunde väga upp det svaga inköpschefsindexet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?