USA-börser: Nedgången tilltar

USA-börserna var fortsatt ned efter ett par timmars handel på torsdagen, där inköpschefssiffrorna i tjänstesektorn för april tyngde sentimentet.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 18.00 ned 0,3 procent till 13.232. Det bredare S&P 500 sjönk med 0,4 procent till 1.396,1. Starkaste respektive svagaste sektor på S&P 500 var kraft- respektive energibolag.

Nasdaq Composite backade med 0,8 procent till 3.035,8. Omsättningen uppgick till 290 miljoner aktier på New York Stock Exchange och till 770 miljoner aktier på Nasdaq, relativt beskedliga volymer i väntan på fredagens jobbsiffra.

Det sammanvägda ISM-indexet för tjänstesektorn i USA sjönk till 53,5 i april jämfört med 56,0 föregående månad, enligt statistik från Institute for Supply Chain Management, ISM. Enligt Bloomberg News snittprognos väntades ett index på 55,3. Övriga makrosiffror utgjorde inte något glädjeämne som kunde väga upp det svaga inköpschefsindexet.

"Det är en sorts väggupp. Makroekonomiska siffror har blivit svagare, och jag skulle inte bli förvånad om fredagens jobbsiffra utgör en besvikelse. Men allt det kommer att göra är att tillåta marknaden att arbeta bort sitt nuvarande överköpta tillstånd. Om man tror på vinstestimaten innebär det att det fortfarande finns gott om utrymme för uppgångar", sa Jeffrey Saut, investeringsstrateg vid Raymond James i Florida till Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?