1515

Asienbörser: Mest nedåt

De asiatiska börserna backade mestadels på torsdagen. Bankerna pressade Hong Kong-börsen, medan finanssektorn blev den som i stället bidrog till att lyfta Australien. `
De japanska marknaderna håller fortsatt stängt på grund av helg.

"Likviditetsförhållandena var tunna i Asien till följd av den japanska helgen, men i det stora hela har tonen varit försiktig", sade Sue Trinh vid RBC Capital Markets om handeln.

Investerarna inväntar också det viktiga ECB-mötet med räntebesked och presskonferens med ordförande Mario Draghi står på agendan.

En tillbakagång i råvarupriserna drog ned australiensiska gruvaktier något, men nedgångarna balanserades upp något av en starkare finansmarknad. Exempelvis steg Westpac Banking med över 1 procent efter släppet av bolagets delårssiffror.

Torsdagens handel påverkades också av ett sämre än väntat utfall för ADP:s bedömning om den amerikanska sysselsättningen i onsdags, och onsdagsförmiddagens europeiska inköpschefsstatistik som överlag indikerade en ekonomisk tillbakagång.

ADP:s bedömde att sysselsättningen inom den privata sektorn beräknas ha ökat med 119.000 arbetstillfällen under april. Analytikernas förväntningar på ADP:s undersökning var en ökning om 170.000 arbetstillfällen.

Statistik från Asien har dock gett positivare indikationer. Kinas inköpschefsindex visade i onsdags på förbättringar.

Siffrorna fick Hong Kong att stiga i går, men handlarna valde att sälja av vinsterna under torsdagen.

Bank of China var ned närmare 4 procent, och China Construction Bank backade över 3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?