1515

USA-börser: Råvaruaktier bäst

De ledande amerikanska indexen noterades högre en dryg timme innan börsernas stängning på tisdagen.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 21.10 upp 0,8 procent till 12.555 medan Nasdaq Composite steg 0,9 procent till 2.863. Det bredare S&P 500 ökade med 0,8 procent till 1.328. Omsättningen var 440 miljoner aktier på NYSE, och 1,2 miljarder på Nasdaq.

Råvaror var bästa sektor inom Dow Jones när bland andra Alcoa steg med 2,4 procent.

S&P/Case-Shillers husprisindex för mars visade att huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA sjönk 2,57 procent under månaden, jämfört med samma period föregående år. Analytiker hade väntat sig att priserna skulle ha sjunkit med 2,60, enligt Bloomberg News. Nedgången i indexet var dock den minsta på över ett år.

"Vi ser definitivt tecken på stabilisering på bostadsmarknaden", sa Brad Sorensen, direktör för Charles Schwab, till Bloomberg News.

Spaniens skuldsituation stod åter i fokus på tisdagen när kreditvärderingsinstitutet Egan-Jones sänkte sitt kreditbetyg för Spanien för tredje gången på en månad, till B från tidigare BB-. Vidare meddelade Spaniens centralbankschef, Miguel Angel Fernandez Ordonez, att han kommer att lämna sitt ämbete den 10 juni, vilket är en månad tidigare än planerat.

De amerikanska hushållens konfidensindikator för maj, som sjönk till 64,9 i maj mot ett väntat index på 69,6, lyckades inte vända det positiva sentimentet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?