Råvaror: Utökat fall för guldet

Priserna på råvaror handlades fortsatt något lägre under den senare delen av tisdagskvällen. En starkare dollar tyngde priserna.

Vid klockan 20.15 hade guldpriset utökat tidigare nedgångar, och var ned dryga 26 dollar till cirka 1.555 dollar per ton. Silvret hade samtidigt sjunkit med 0,518 dollar till 27,88.

Oron för Spaniens skuldsituation stod åter i fokus för dagen när kreditvärderingsinstitutet Egan-Jones sänkte sitt kreditbetyg för Spanien för tredje gången på en månad, till B från tidigare BB-. Samtidigt meddelade Spaniens centralbankschef, Miguel Angel Fernandez Ordonez, att han kommer att lämna sitt ämbete den 10 juni, vilket är en månad tidigare än planerat.

"Guldpriset sjunker tillbaka efter att nedgraderingen ökat rädslan för att den europeiska krisen ska komma att förvärras ytterligare", sa Sterling Smith, råvaruanalytiker på Citigroup, till Bloomberg News.

På valutamarknaden försvagades euron mot dollarn och handlades under 1,25-strecket, på 1,2482 vid notering.

Data från IMF visade att centralbanker i Turkiet, Ukraina, Mexiko och Kazakstan ökade guldreserverna i april, medan Filipinerna minskade reserverna i mars.

På råoljemarknaden sjönk WTI-oljan i första termin med 0,10 dollar till 90,76 dollar per fat, medan Brent-oljan var 0,41 dollar ned till 106,71.

De amerikanska hushållens konfidensindikator för maj sjönk till 64,9 i maj, enligt Conference Boards mätning. Analytikernas förväntningar pekade mot en index på 69,6, enligt Bloomberg News.

På London Metal Exchange sjönk kopparns tremånaderstermin 12 dollar till 7.673 dollar per ton, medan zinkterminen steg 3 dollar till 1.913.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?