1515

USA-börser: Terminerna pekar nedåt

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen indikerar en öppning strax under nollstrecket på fredagen. Det allmänna risksentimentet har fått sig en törn på eftermiddagen sedan Kataloniens president meddelat att regionen behöver finansieringshjälp från den spanska staten.

"Vi bryr oss inte om hur de gör det, men vi har betalningar som måste göras i slutet av månaden", sade regionalpresidenten Artur Mas, rapporterade Reuters.

Kring klockan 15.00 var juniterminerna för Dow Jones och det bredare S&P 500 0,4 respektive 0,3 procent lägre. Motsvarande termin för Nasdaq Composite backade 0,2 procent.

Röran kring Facebooks notering fortsätter. Rådgivaren Morgan Stanley kommer att justera kursen på "några tusen" affärer och kompensera investerare som förlorat pengar på grund av problem med orderexekvering. Morgan Stanley och Facebook tappade 0,5 procent samt 1,2 procent i förhandeln.

Inom finanssektorn var vidare Bank of America och Citigroup båda 0,8 procent lägre i det svagare sentimentet.

Chesapeake steg dock dryga 2 procent i den tidiga New Yorkhandeln sedan det framkommit att finansmannen Carl Icahn seglat upp som en av storägarna i bolaget.

En knapp halvtimma efter öppning väntas definitivt Michigan-index för maj på en i övrigt tunn statistikagenda.

På obligationsmarknaden har räntan på den amerikanska tioåringen tickat ned 3 punkter till 1,74 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?