Asienbörser: Kina svagast i klassen

De asiatiska börserna noterade överlag små rörelser med viss dragning nedåt på torsdagen sedan HSBC:s kinesiska inköpschefsindex fortsatte ned i maj.

Kring klockan 7.45 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, ned 0,1 procent. Nikkei steg däremot 0,3 procent med stöd av finanssektorn.

Hongkongbörsen tappade svagt medan Shanghai och Shenzhen noterades 0,5 till 0,9 lägre på torsdagsmorgonen.

Kinas inköpschefsindex för industrisektorn sjönk till 48,7 i maj från 49,3 månaden före, vilket antyder att inbromsningen i Kinas ekonomi fortsätter.

De Europaberoende företagen Nintendo och Canon var båda runt 2 procent lägre i Tokyo och även den Hongkong- noterade ståltillverkaren Citic Pacific tappade runt 2 procent på oro om att Kina behöver göra mer för att stötta tillväxten.

I Australien var S&P/ASX 200 ned svagt och bland annat var olja & gas samt råvaror sektorer som tappade.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?