USA-börser: Oregelbundet vid stängning

Efter att ha inlett i negativt territorium återhämtade sig de amerikanska börsindexen på onsdagen och stängde oregelbundet.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned 0,1 procent till 12.496 medan Nasdaq Composite steg med 0,4 procent till 2.850. Det bredare S&P 500 avancerade med 0,2 procent till 1.319, med råvarusektorn i täten. Omsättningen landade på 290 miljoner aktier på New York Stock Exchange, och drygt 800 miljoner på Nasdaq.

Teknologisektorn återfanns i botten bland sektorerna inom Dow Jones. Hewlett-Packard sjönk med 3,2 procent inför den rapport som bolaget väntas lämna efter börsernas stängning på onsdagskvällen.

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg under april till en högre årstakt än väntat. Statistiken från det amerikanska handelsdepartementet visade på en årstakt på 343.000 enheter, mot väntade 335.000 under april månad, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Börserna inledde dagen med sjunkande kurser efter att Greklands förre premiärminister, Lucas Papademos, antytt i en intervju på tisdagskvällen att det finns en risk att Grekland kommer att lämna euroområdet.

På obligationsmarknaden var räntan på den amerikanska tioåringen ned 3 punkter till 1,74 procent och på valutamarknaden handlades euron på 1:2597 mot dollarn.

På bolagsfronten steg Facebook med 3,2 procent efter att ha sjunkit med totalt 19 procent under de senaste två handelsdagarna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?