USA-börser: Kurserna stiger för andra dagen i rad

New York-börsen fortsatte att handlas på plus på tisdagen och hade därmed årets hittills högsta uppgång under två dagar i rad. Starka bostadssiffror tillsammans med viss optimism om tillväxtstimulanser i Kina och Europa hjälpte riskhumöret.

Strax efter klockan 18 var Dow Jones Industrial Average upp 0,2 procent till noteringen 12.529,6, medan det bredare S&P 500 var upp 0,7 procent till 1.325,8. Nasdaq Composite avancerade 0,3 procent till 2.849,1. Bästa sektor på S&P 500 var alltjämt finanssektorn medan råvaruföretagen nu hade vänt till minus och gick sämst.

Försäljningen av befintliga bostäder i april ökade med 3,4 procent från april, från 4,47 till en beräknad årstakt på 4,62 miljoner enheter, enligt amerikansk mäklarstatistik. Väntat var en ökning på 2,9 procent. Medianpriset för en amerikansk begagnad bostad ligger nu på 177.400 dollar, 10 procent dyrare än för ett år sedan.

Facebook var liksom under de senaste handelsdagarna i fokus på USA-börsen och följde upp måndagens 11-procentiga nedgång med att tappa 4,1 procent till 32:60 dollar, vilket dock var en avmattning - tidigare på tisdagen var aktien nere på 31 dollar. Morgan Stanley får enligt Bloomberg News hård kritik för att i egenskap av huvudgarant inför noteringen ha trissat upp priset på aktien, men var upp 2,9 procent. Slagpåsen JP Morgan var upp 4,6 procent efter den senaste tidens fall.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?