USA-börser: Svaga jobbsiffror sänker Wall Street

USA-börserna sjönk på onsdagen, efter nedslående arbetsmarknadsdata från såväl USA som Europa.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 18.00 ned 0,4 procent till 13.230, medan det bredare S&P 500 sjönk med 0,5 procent till 1.398,6. Nasdaq Composite backade med 0,2 procent till 3.045,2. Omsättningen var 300 miljoner aktier på NYSE och 1,1 miljarder aktier på Nasdaq.

Sämsta sektor inom Dow Jones var olja- och gassektorn med nedgångar för Chevron och Exxon Mobile på 1,4 respektive 1,1 procent.

Inom sektorn sjönk också naturgasproducenten Chesapeake Energy, efter att bolaget i sin rapport på tisdagskvällen redovisat en oväntad förlust och aviserat en eventuell brist på likviditet under nästa år, i spåren av de rekordlåga priserna på naturgas. Aktien rasade med dryga 13 procent på onsdagen.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn ökade, enligt en undersökning från ADP Employer Services, med 119.000 i april. Ökningen nådde inte upp till analytikernas förväntningar om 173.000 nya sysselsatta, enligt Bloomberg News.

I euroområdet steg arbetslösheten till 15-årshögsta i mars, 10,9 procent, från 10,8 procent i februari.

"Arbetsmarknaden är svag som bäst, färska data visar att det går trögt", sade förvaltaren Keith Wirtz, till Bloomberg News.

Orderingången i USA:s industri sjönk med 1,5 procent i mars, mot analytikernas förväntningar om en nedgång på 1,6 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?