Europabörser: Nedåt på bred front

Den övervägande delen av de europeiska indexen backade på onsdagen, efter att ha handlats i en nedåtgående trend under större delen av dagen. Svaga jobbsiffror och nedreviderat PMI bidrog till det negativa sentimentet.

Vid stängning noterades Euro Stoxx 50 0,9 procent ner samtidigt som det bredare Bloomberg European 500 hade backat med 0,5 procent.

På de ledande handelsplatserna föll FTSE 100 i London och DAX I Tyskland med 1,1 respektive 0,9 procent medan franska CAC 40 höll emot och noterades upp med 0,4 procent.

Arbetslösheten i euroområdet steg till den högsta nivån på 15 år i mars, till 10,9 från 10,8 föregående månad och definitiv industri-PMI för euroområdet reviderades vidare ned till 45,9 i april, från preliminära 46,0.

På bolagsfronten rapporterade den schweiziska banken UBS under onsdagsmorgonen ett resultat på 827 miljoner schweizerfranc för det första kvartalet 2012, vilket var bättre än analytikernas förväntningar om ett resultat efter skatt på 811 miljoner, enligt Bloomberg News. Aktien steg med 3,5 procent på onsdagen trots att nettoomsättningen för kvartalet varit sämre än väntat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?