Nordenbörser: Oslo höll emot

De nordiska börserna handlades, med undantag för Oslo, ned på tisdagen. Nedgångarna föregicks av beskedet om att Grekland går mot nyval. På den positiva sidan överraskade tysk BNP positivt och bidrog till att undvika en recession i euroområdet.

OMXN40, som inte innehåller norska aktier, stängde ned 1,2 procent till 918,50.

Finska H25-indexet stängde ned 1,7 procent, där endast en av 25 aktier slutade på plus. Kone gick upp 0,4 procent efter att en höjd rekommendation från HSBC. Sämsta aktie inom indexet var Outokumpu som backade med 5,5 procent.

I Norge gick OBX-indexet, till skillnad från övriga Norden, upp med 0,4 procent. Telenor steg mest och gick upp 3,1 procent. Företaget meddelade under dagen att före detta vd:n för DNB, Svein Aaser, föreslås som ny styrelseordförande. Seadrill steg med 2,4 procent efter att Carnegie höjt bolaget till neutral samtidigt som Danske Bank höjt riktkursen till 210 norska kronor.

I Danmark backade C20-indexet med 1,0 procent. FL Smidth backade 8,4 procent efter att företaget missat analytikernas förväntningar när bolaget rapporterade för första kvartalet 2012. Företaget redovisade ett resultat före skatt på 346 miljoner danska kronor för årets första kvartal. Väntat var ett resultat före skatt om 430 miljoner danska kronor, enligt SME Direkts sammanställning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?