1515

Europabörser: Mest uppåt efter grekiskt skuldbyte

Utvecklingen var överlag positiv på Europabörserna på fredagen efter stark amerikansk sysselsättningsstatistik för februari och hög anslutningsgrad till det grekiska skuldbytet. Spaniens, Italiens och Greklands börser gick dock ned.

Euro Stoxx 50 och det bredare Bloomberg European 500 stängde upp 0,4 respektive 0,5 procent, med läkemedel och råvarubolag i täten på det sistnämnda indexet, och banker och telekom i botten.

"Även om siffrorna inte var dynamit fortsätter jobbsiffran att peka på en stabil återhämtning i den amerikanska ekonomin", sade Espen Furnes, Oslobaserad fondförvaltare på Storebrand, till Bloomberg News. Han påpekade även att januarisiffran reviderades upp som en signal på god ekonomisk hälsa.

Bolagsvis gick franska förlaget Lagardere SCA, ägare till bland annat Elle-magasinen, ned 6,1 procent efter att ha rapporterat intäkter för 2011 som var lägre än förväntningarna.

Tyska gasbolaget Linde, som köpte svenska Aga för några år sedan, steg 6,0 procent efter att ha överträffat förväntningar om vinst för det fjärde kvartalet 2011.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?