1515

Stockholmsbörsen: Nedgång väntas

Terminerna för de ledande europeiska börserna pekade på onsdagsmorgonen mot ytterligare en öppning med minussiffror, om än inte mot någon dramatisk nedgång.

De asiatiska indexen fortsatte på onsdagen ned på bred front, efter att New York-börserna tappat omkring 1,5 procent i tisdagens handel. Banker och råvarurelaterade bolag hörde återigen till dem som ledde nedgångarna.

Eurostoxx 50-terminen var vid 08.30-tiden ned 0,3 procent. En lika stor nedgång visade den tyska DAX-terminen medan Londons FTSE 100-termin pekade 0,1 procent ned.

Den oro över de globala tillväxtutsikterna som tog sin början när Kina sänkte det officiella tillväxtmålet för ekonomin till 7,5 procent från tidigare 8 procent, fick på onsdagen ny näring av BNP-statistik från Australien. Tillväxten under det senaste kvartalet uppgick till 0,4 procent, klart under analytikernas förväntningar.

Finanssektorn stod för betydande nedgångar i regionen, då investerarna fokuserade på det grekiska skuldbytet. Detta måste vara klart på torsdag för att landet ska kunna kvittera ut nästa del i stödpaketet. Hittills har bland annat franska Société Générale och italienska Unicredit, liksom Greklands sex största banker, sagt att de ska delta i transaktionen.

Resultatet av rösträkningen i det amerikanska republikanska primärvalet gav Mitt Romney segern i sex av de tio delstater, inklusive det viktiga Ohio, som röstade under "supertisdagen". Valresultatet visar dock att utmanaren Rick Santorum ännu inte är uträknad.

Bland dagens rekommendationsändringar märks att Handelsbanken Capital Markets sänker sina rekommendationer för Tele2 och Sectra till minska, från tidigare öka. Även SEB Enskilda har sänkt rekommendationen för Sectra, till sälj från behåll.

Sectra meddelade på morgonen att bolaget fått en order värd över 10 miljoner kronor från Holland.

För Betsson har SEB Enskilda höjt sin rekommendation till köp från behåll.

Hexagon har fått riktkursen höjd till 130 kronor (115) av Goldman Sachs.

PA Resources produktionsrapport visar att bolaget producerade i snitt 8.700 fat per dag i februari.

Affärsvärlden råder i veckans nummer sina läsare att avvakta med New Wave, men att köpa MTG och Unibet.

På makroagendan är det tunt för dagen. Teknikföretagens konjunkturbarometer publiceras kl 9.00 och Riksgäldens auktionsresultat av statsobligationer väntas kl 11.10.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?