1515

Europabörser: Återhämtning efter tisdagens fall

De ledande Europabörserna noterar en mindre upprekyl på onsdag förmiddag, efter de breda kursfallen under tisdagen.

Fokus ligger fortsatt på Grekland och skuldutbytet för den privata sektorn (PSI), där deadline går ut på torsdag kväll.

Grekland hoppas kunna nå en anslutningsgrad på 75-80 procent, vilket syftar till att skriva ned 53,5 procent av landets skulder på 177 miljarder euro. Anslutningsgraden blir i så fall lägre än de 90 procent som krävs för att undvika att använda de så kallade collective action-klausulerna (CAC) som innebär ett obligatorisk deltagande.

Orosmolnet här är att aktiveringen av CAC kan trigga utbetalningar av CDS-kontrakt (credit default swap), vilket i sin tur kan ge svåröverskådliga konsekvenser.

Fordon, gruvor, media, finans och industri går i täten för indexuppgången.

De tyska försäkringsjättarna Allianz och Munich Re bekräftar att bolagen kommer att delta i det grekiska skuldutbytet. Allianz backade 0,8 procent och Munich Re tappade 0,5 procent i Frankfurt. Den franska storbanken Société Générale kommer också att delta. Aktien steg med 1,9 procent i Paris.

Försäkringsbolaget Admiral avancerade 11 procent i London efter att bolagets resultat slog marknadens förväntningar. Admiral ökade sitt nettoresultat för helåret 2011 med 14 procent med stöd av en växande kundbas.

På nedsidan sjönk Adidas med 1,9 procent, trots att bolaget rapporterade ett högre nettoresultat för helåret. Analytiker pekar på att bolagets guidning för 2012 var försiktig och något sämre än förväntningarna.

Vid lunchtid presenteras tyska industriorder i januari.

Dagens amerikanska stastistik är ADP sysselsättning i februari, klockan 14.15, vilket är en intressant värdemätare inför den viktiga officiella jobbstatistiken för februari, som släpps på fredag. En revideringen av produktiviteten i fjärde kvartalet släpps också klockan 14.30.

Table


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?