1515

Europabörser: Breda nedgångar

Europabörserna sjönk på måndagen efter att Kina meddelat att man sänker sina BNP-utsikter för året och efter att europeisk inköpsstatistik varit sämre än väntat.

Euro Stoxx 50 stängde ned 0,6 procent och det bredare Bloomberg European 500 minskade 0,6 procent. Sämsta sektor på Euro Stoxx 50 var finanssektorn. Råvarubolag hade det också tungt under måndagen efter sjunkande priser på metaller. Rio Tinto återfanns bland förlorarna i London med en nedgång på 4,0 procent.

I Frankfurt backade DAX-indexet 0,8 procent, och CAC40 i Paris sjönk med 0,4 procent.

"Marknaden ser ut att ta en paus för att andas efter rallyt vi sett." sade Edmund Shing, aktiestrateg på Barclays i London, till Bloomberg News.

Euroområdets inköpschefsindex för tjänstesektorn uppgick till definitiva 48,8 i februari jämfört med 50,4 föregående månad. Enligt Bloomberg News enkät väntades ett index på 49,4, i linje med det preliminära utfallet.

BP steg med 1,7 procent i ljuset av att bolaget nått en överenskommelse med företag och privatpersoner som skadats av oljeläckan i Mexikanska golfen 2010.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?