1515

Nordenbörser: Köpenhamn sämst i klassen

De nordiska aktierna fortsatte backa under onsdagen efter att OECD varnade för att eurozonens tillväxt har hamnat långt efter den nordamerikanska. Eurozonens affärsklimatsindex i mars var sämre än förväntat med en nedgång till -0,30 från -0,18 månaden innan.

OMXN40, som inte innehåller norska aktier, stängde ned 2,0 procent till noteringen 0.989,7.

I Helsingfors gick H25-indexet ned med 1,2 procent. Endast tre av de 25 aktierna på indexet slutade dagen på plus. Outokumpu steg 3,9 procent. Finska statens ägarbolag Solidiums vd Kari Järvinen sade i en intervju idag att framgångar för Outokumpus köp av tyska Inoxum hänger på hur det går i Nordamerika.

Wärtsilä steg med 2,0 procent efter att ha lämnat optimistiska utsikter för nyförvärvade bolaget Hamworthy.

I Oslo sjönk OBX-indexet med 1,6 procent. Solenergiföretaget Renewable Energy sjönk med 2,5 procent efter att priserna på solceller åter väntas sjunka. Kryssningsföretaget Royal Caribbean backade 4,1 utan någon tydlig nyhet.

I Danmark backade C20-indexet med 2,4 procent, efter att den danska arbetslösheten steg till 4,2 procent i februari från 4,0 procent månaden innan.

Vestas backade med 4,5 procent efter att den amerikanska marknaden väntas minska 2013. I övrigt gick det tungt för finanssektorn där Sydbank backade med 3,4 procent och Danske Bank backade 2,3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?